ABD, YPG'nin Suriye'de Bazı Siperlerini Yıktığını Duyurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen sonrasında Suriye'de "SDG" adını kullanan YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını duyurdu.

24.08.2019-08:46 - (Son Güncelleme: 24.08.2019-08:42) ABD, YPG'nin Suriye'de Bazı Siperlerini Yıktığını Duyurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen sonrasında Suriye'de "SDG" adını kullanan YPG/ PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın Twitter sayfasından paylaşılan açıklamada, "SDG, 22 Ağustos'ta ABD Savunma Bakanı ile Türkiye Milli Savunma Bakanı arasında Suriye'nin kuzeydoğusundaki güvenlik üzerine gerçekleşen telefon görüşmesinden sonraki 24 saat içerisinde askeri siperlerini yıktı. Bu da SDG'nin güvenlik mekanizmasının uygulanmasına olan bağlılığını gösteriyor." ifadesi kullanıldı.

Paylaşılan görüntülerde siper ve tünellerin iş makineleriyle kapatıldığı görülüyor. İşlemler esnasında iş makinelerine ABD askerlerinin de eşlik ettiği görülüyor.

ÇOK SAYIDA SIĞINAK VE TÜNEL İNŞA ETMİŞLERDİ

Açıklamada, siperlerin yıkıldığı bölgenin neresi olduğu ve örgütün kaç siperini kaldırdığı hususunda bilgi verilmedi.

YPG/PKK'nın Türkiye hududunda çok sayıda sığınak ve tünel inşa ettiği biliniyor.

Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile dün telefonda konuşmuştu. Bakan Akar Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge ile alakalı bilinen görüş ve beklentileri ifade ederek, söz hususu bölgenin takvimde tespit edilen esaslar kapsamında vakit kaybetmeksizin oluşturulması gerektiğini vurgulamıştı. Akar ile Esper güvenli bölgenin oluşturulması ile alakalı planın birinci aşamasının bu günden itibaren başlatılmasında mutabık kalmıştı. Görüşmede, planlamanın sonraki aşamalarını ele almak amacıyla askeri heyetlerin en kısa sürede Ankara'da yeniden bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal