ABD, Yasadışı Göçmen Rekoru Kırdı

Trump'ın, aileleri parçalayan ve çocuklara ölçülemez zararlar veren sıfır tolerans politikası, ayrılan ailelere ABD'de siyasi sığınma başvurusunda bulunma fırsatı veren geçici bir anlaşma ile Eylül ayında sona ermişti.

18.10.2018-13:16 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-13:12) ABD, Yasadışı Göçmen Rekoru Kırdı

Trump yönetiminin aileleri parçalayan ve ailelerinden ayrı çocuklara ölçülemez zararlar veren sıfır tolerans politikası, ayrılan ailelere ABD'de siyasi sığınma başvurusunda bulunma fırsatı veren geçici bir anlaşma ile Eylül ayında sona ermişti.

Başkan Trump'ın sınırdaki aile ayrımlarını durdurmasından bu yana üç ay içinde yaklaşık 17.000 kişi ABD'nin güneybatı sınırını geçmeye çalışması rekor bir seviyeye ulaştı.

Orta Amerika'dan gelen büyük aile fertleri, kendi ülkelerine dönmekten korktukları için, sığınma dilekçelerine başvurma yolunda kilometrelerce yol kat ettiler.  Ailelere bir mahkeme tarihi tahsis edileceğini ve gözaltındakilerin serbest bırakılacağını, ancak göçmenlik davalarının yıllarca sürebileceği söylendi.

Bir önceki Ağustos rekeorunda, sınırda tutuklanan aile fertleri sayısı 12,774’yi bulmuştu. Önceki rekor Ağustos ayında 12.774 kişi sınırda tutuklanan aile birimlerinde kuruldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal