ABD Venezuela'nın Ülkedeki Paralarının Kullanım Hakkını Guaido'ya Verdi!

Trump yönetimindeki ABD, Venezuela'nın ABD bankalarında bulunan parasının kontrol hakkını gayrimeşru lider Juan Guaido’ya verdi. Ayrıca Trump yönetimi, Venezüella'nın petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım uygulayacağını açıkladı.

29.01.2019-00:31 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-00:14) ABD Venezuela'nın Ülkedeki Paralarının Kullanım Hakkını Guaido'ya Verdi!

Trump Venezuela'ya karşı yeni bir darbe girişimi peşinde. Venezuela’nın ABD bankalarında bulunan hesaplarındaki kontrol hakkı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun elinden aldı.

Skandal gelişme sonucunda hesapların kendisini devlet başkanı ilan eden ama yasal olarak herhangi bir yetkisi olmayan Juan Guaido’ya devredildiği açıklandı.

FED ONAYLADI

Amerikan Merkez Bankası FED, ABD hükümetinin aldığı karara uyarak hesapların kontrolünün Guiado’ya devredildiğini doğruladı.

Venezuela Devlet Petrol Şirketi PDVSA’nın nakit parasının yaklaşık yüzde 75’inin ABD’de bulunuyor. Bu adım; Venezuela ekonomisinin temel taşı olan petrol hesaplarını kullanma yetkisinin Guiado’ya geçmesi anlamına geldiği şeklinde yorumlandı.

BÜYÜK KARMAŞA

Beyaz Saray’ın aldığı bu karar ABD’li iş adamlarını ise zor durumda bıraktı. ABD hükümetinin tepkisinden korkan ve ismini vermeyen bir petrol şirketi yöneticisi, Wall Street Journal gazetesine, “Bu durum, kredi verenler için, çalışanlar için dâhil herkes için bir karmaşa anlamına geliyor” dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal