ABD Venezuela Petrol Şirketine Ait 15 Uçağı Kara Listeye Ekledi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela petrol firmasına ait 15 uçağı kara listeye eklediklerini bildirdi.

22.01.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 22.01.2020-10:23) ABD Venezuela Petrol Şirketine Ait 15 Uçağı Kara Listeye Ekledi

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela petrol firmasına ait 15 uçağı kara listeye eklediklerini bildirdi.
ABD'li Bakan Pompeo, konuya yönelik aktardığı yazılı açıklamada, bahsi geçen uçaklardan bazılarının Karayipler'in hava sahasında ABD uçaklarını taciz ettiğini söyleyerek, bu durumun bu kararı doğurduğunu kaydetti.
Pompeo, ayrıca uçakların Devlet Başkanı Nicholas Maduro'ya destek veren hükümet yetkililerinin taşınmasında da kullanıldığına vurgu yaparak, "ABD, Venezuela Hükümetine ait mal varlıklarını hedef almaya devam etmektedir. Bu karar, Maduro’nun iktidarı gasbetme girişimlerini durdurmak, özgür ve adil bir seçimin yapılmasını sağlamak ve demokrasiye geçişi desteklemek adına verilen çabaların bir parçasıdır." dedi.
Bunun yanı sıra, Amerikan şirketlerini bahsi geçen uçaklarla yakıt satımı dahil, hiçbir iş birliği yapmaması hususunda uyardıklarını bildren Pompeo, "ABD ve dünyanın dört bir yanındaki demokratik müttefikleri, Maduro’nun vahşi ve diktatörce eylemlerini reddeden Venezuela halkına bağlı kalacaktır." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal