ABD Venezuela Ordusuna Resmen Rüşvet Teklif Etti

Venezuela’da seçimle başa gelen lider Maduro’yu destekleyen orduyu kendi tarafına çekemeyen ABD hükümeti bu sefer farklı bir yol denedi.

08.02.2019-08:55 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-08:52) ABD Venezuela Ordusuna Resmen Rüşvet Teklif Etti

Venezuela’da seçimle başa gelen lider Maduro’yu destekleyen orduyu kendi tarafına çekemeyen ABD hükümeti bu sefer farklı bir yol denedi.

Washington’tan yapılan bir açıklamada Venezuela generallerine, darbe sürecine katkı sağlamaları durumunda uygulanan yaptırımlardan muaf tutulacakları söylendi.

Darbeye destek veren muhalefet tarafı ise ülkenin petrol satış gelirlerine el koymak için ABD merkezli bir fon açmaya hazırlanmakta.

ABD yönetimi liderliğini yaptığı darbe girişiminde, Venezuela ordusunun meşru önder Nicolas Maduro’ya olan desteğinin önüne geçemeyince, rüşvet politikasını uygulamaya çalıştı.

ABD’den Venezuela ordusuna Juan Guaido’yu tanımaları durumunda yaptırım muafiyeti teklifi sunuldu. Yapılan bu teklif doğrultusunda eğer Venezuela ordusu Maduro’ya karşı darbe girişimini savunursa darbeye katılan generaller ABD’nin uyguladığı yaptırımlarından muaf tutulacak.

BOLTON RESMEN RÜŞVET TEKLİF ETTİ

John Bolton, Maduro yanlısı Venezuela ordusuna, kendini geçici devlet başkanı ilan eden darbeci Juan Guaido’yı tanımaları halinde uygulanan yaptırımlardan muaf olabileceklerini söyledi.

Bolton, sosyal medya Twitter hesabından, ‘’ABD, demokrasiyi destekleyen ve Devlet Başkanı Juan Guaido’yu ve onun anayasal hükümetini tanıyan üst düzey askeri yetkililere yaptırımları kaldırmayı düşünüyor yoksa uluslararası finans çemberi hepten kapatılacak. Doğru seçimi yapın!” sözlerini aktararak rüşvet teklifinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal