ABD: Venezuela Diktatörü Maduro'nun Gitme Vakti

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Venezuela Maduro’nun bölgedeki barış ve güvenliği tehdit ettiğini belirterek görevi bırakma çağrısı yaptı.

08.05.2018-22:40 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-22:31) ABD: Venezuela Diktatörü Maduro'nun Gitme Vakti

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Venezuela'da Maduro rejiminin tüm bölgenin barış ve güvenliğini tehdit ettiğini ifade ederek, Devlet Başkanı Nicholas Maduro'nun gitme vaktinin geldiğini ifade etti.

Nikki Haley, Amerika Kıtası 48. Washington Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya karşı sert ifadelerde bulundu.

Venezuela'da 20 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin, ''diktatör'' olarak tanımladığı Maduro için ''sahte bir kılıf'' olacağına vurgu yapan Nikki Haley, Venezuela nüfusunun yüzde 87'sinin açlık sınırının altında yaşamlarını sürdürdüğünü, ülkedeki enflasyon oranlarının yüzde 18 bine çıktığını ve halkın ''suçlu narkotik bir devletin kurbanları'' olduğunu belirtti.

ABD BM Daimi Temsilcisi Haley, ''Maduro rejimi tüm bölgedeki barış ve güvenliği tehdit ediyor. 20 Mayıs'ta yapılması hedefelenen sözde seçimler sahte. Maduro değişmeyecek ve terör saltanatını devam ettirmek için şaibeli seçimler yapacak. Venezuela halkına yönelik sistematik baskı tüm bölge için aktif bir tehdit haline geldi. Latin Amerika'nın barış ve güvenliği için Maduro'nun gitme zamanı geldi'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal