ABD ve Yunanistan Dışişleri Viyana'da Görüşecek

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bugün bir açıklamada bulunarak cuma günü ABD Dışişleri ile Viyana’da görüşme yapacağını açıkladı.

12.08.2020-14:08 - (Son Güncelleme: 12.08.2020-15:28) ABD ve Yunanistan Dışişleri Viyana'da Görüşecek

Yunanistan'dan gelen açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun Viyana’da görüşeceği ve Doğu Akdeniz’deki gerilimi masaya yatıracağı bildirildi.

Yunanistan ile ABD Dışişleri Bakanları Doğu Akdeniz'deki krizi değerlendirmek Cuma günü Viyana'da görüşecek

Yunanistan tarafından gelen açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun Viyana’da görüşeceği ve Doğu Akdeniz’deki tırmanan gerilimi değerlendireceği belirtildi.

DOĞU AKDENİZ SORUNU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Doğa Akdeniz'de yaşanan gerilimlere ilişkin 'Akdeniz'in 'tek sahibi benim' anlayışıyla hareket edenler hüsrana uğrayacaktır. Türkiye, (Akdeniz'de) kendisine karşı oluşturulan şer ittifaklarını yerle yeksan edecek kudret ve kararlılık ile imkan ve kabiliyetlere sahiptir.' ifadelerini kullandı.

Sözcü Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Oruç Reis'in çalışmalarıyla ilgili açıklaması hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Aksoy, Oruç Reis araştırma gemisinin, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı içerisinde ve 2012'de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) hükümet aracılığıyla verilen ruhsat sahaları kapsamında, temmuz ayında planlanan sismik araştırma çalışmalarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bir müddet ertelendiğini belirtti.

Sözcü Aksoy, cevabında şu ifadeleri kullandı:

'Almanya ve Avrupa Birliği'nin (AB) ricası üzerine diplomasiye şans tanımak ve diyalog kanallarını yeniden canlandırmak amacıyla yaptığımız bu iyi niyet jesti karşılık görmemiştir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal