ABD ve İran Savaşı Kapıda

ABD Zorbalık Ederse Mutlaka Karşılığını Alacak

21.09.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-17:05) ABD ve İran Savaşı Kapıda
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısına katıldı. Toplantının ardından ABD çıkışı gündeme oturdu. Ruhani, ABD'nin İran'a karşı hayata geçirdiği yeni yaptırımlarla alakalı konuşan Ruhani çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
ABD'nin son bir ay içinde kendi gücü içinde merkez olarak gördüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde  İran'a karşı 3 defa başarısızlığa uğradığını ifade eden Ruhani, İran Cumhurbaşkanı olarak açıklama yapmak istiyorum. ABD, bizimle uğraşırsa ve BMGK kararlarını pratikte uygularsa kesinlikle bizden sert bir cevap alacaktır. 
 
ABD YENİLDİ
 

ABD'nin zor süreçlerde yenilgiye uğradığını ve uluslararası camiadan olumsuz yanıt aldığını, geleneksel müttefiklerinin bile yanında durmadığını dile getiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin açıklamasından başlıklar;

ABD,  2.5 yıldır İran'a karşı uluslararası bir koalisyon meydana getirmeye ve BMGK yaptırımlarını tekrar yürürlüğe sokmaya çalıştı fakat başaramadı. Nükleer anlaşmadan ayrıldığı günden bu yana kısa sürede AB'yi yanına çekeceğini ve İran'ın atacağı adımlarla yaptırımları geri getirmek elinden geleni yaptı. İran'ı bunun için tahrik etti saldırdı fakat başarılı olamadı. Bugün ülkemiz diplomasi tarihi için unutulmayacak bir gündür diyen Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik baskı politikası ve hukuki alanda ABD'nin yalnızlaşmasına dönüşmüştür. İran halkının hukukuna saygılı olun diyen Ruhani. İran'a karşı zorbalıkla muamele etmek isteyen başarısız olacaktır. ABD bugün kesin olarak yenilgiye uğramıştır,açıklamasını yaptı.

BM GEREKENİ YAPTI

ABD'nin İran'a silah satışını engelleme yönündeki çabalarında da başarısız olduğunu kaydeden Ruhani, İran'a destek veren Rusya, Çin, AB ülkeleri ve BMGK'nın 13 üyesine teşekkür etti.

Nükleer antlaşmada kalan 5 ülkeye de seslenen Ruhani,  onların taahhütlerine bağlı kalması halinde kendilerinin de taahhütlerine bağlı kalacakları yönündeki çağrısını yineleyerek sözlerini şöyle devam ettti; Nükleer anlaşmadaki taahhütleri askıya almamızın nedeni  ülkelerin ekonomik alanda bize olumlu bir cevap verememesidir. Siyasi ve hukuki alanda iyi bir tavır gösterdiler fakat ekonomik alanda adım atmadıkları ya da atamadıkları için biz de nükleer anlaşmadaki hedeflerimizi azalttık. Onlar taahhütlerine dönerse biz de karşılığını veririz ifadesini kullandı.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal