ABD Ve İngiltere Saldırıdan Rusya'yı Sorumlu Tuttu

ABD, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ukrayna'daki birçok dijital sistemi çökerterek günlük seyri durma noktasına getiren NotPetya siber saldırısından Rusya ordusunu sorumlu Gösterdi

17.02.2018-10:33 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-10:53) ABD Ve İngiltere Saldırıdan Rusya'yı Sorumlu Tuttu

Geçtiğimiz yıl Ukrayna’da baş gösteren ve daha sonra Avrupa’daki diğer kesimlere yayılarak milyarlarca dolar zarara sebep olan NotPetya saldırısı için kuşkular  Rusya’da yoğunlaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde, İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkilileri NotPetya hususunda Rusya’yı doğrudan zan altında bırakmıştı.  Buna benzer bir açıklama da Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders’tan geldi.

Sarah Sanders, “NotPetya, Kremlin’in Ukrayna’yı sallama çalışmalarından birisiydi ve Rusya’nın ülkedeki devam eden çatışmaların mesulu olduğunu ortaya koyuyor.” dedi ve bunun uluslararası neticeleri olacağını belirtti.

Birçok sektör uzmanı NotPetya’nın Rusya eliyle gerçekleştirildiğini aylar öncesinden açıklamıştı. İngiltere ve ABD ise ilk kez bu hafta, kitleler tarafından tarihin en yıkıcı siber saldırısı olarak belirtilen NotPetya için Rusya’yı resmen mesultuttu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD NotPetya sebebiyle Rusya’nın nasıl bir yaptırımla karşılaşacağı konusunda önündeki opsiyonları değerlendiriyor.

Birleşik Krallık ve ABD tarafından gelen suçlamaları cevaplayan Rusya, batılı ülkeleri “Rusofobik” olmakla suçlamış ve NotPetya’yla alakaları olmadığını belirtmişti.

Basın kaynaklarının haberine göre, ABD ve Birleşik Krallık söz konusu suçlamayı geçtiğimiz gün eş zamanlı olarak yapmayı amaçlıyordu ancak Florida’daki okul saldırısı nedeniyle açıklamanın bugüne ötelendiği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal