ABD ve Birleşik Krallık, Arabistan'dan Çekileceklerini Açıkladı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Sekreteri Liam Fox, Suudi Arabistan'daki büyük konferansa katılmayacaklarını duyurdu.

19.10.2018-10:51 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-10:47) ABD ve Birleşik Krallık, Arabistan'dan Çekileceklerini Açıkladı

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Sekreteri Liam Fox, Suudi Arabistan'da “Çölde Davos” olarak bilinen büyük bir konferans olan Future Investment Initiative'e katılmayacağını duyurdu. Mnuchin, Perşembe günü, Suudi  Prens Muhammed bin Salman'ın Riyad'da gelecek hafta ev sahipliği yapacağı konferansa katılmaktan vazgeçmeye karar verdi. Mnuchin, kararını ABD Başkanı Donald Trump ve Çarşamba günü kraliyet ailesi üyeleri ve ile görüşmek üzere Suudi Arabistan'a yaptığı bir geziden dönen Devlet Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı görüşme sonrasında açıkladı.

Pompeo daha önce, Suudi Arabistan'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul'daki Arap Konsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolmasını araştırmasını sağlayacağını ve Trump'a ABD'nin bir eylemde bulunmadan önce partnerine Ortadoğu'daki “birkaç gün daha” müsamaha göstermesi gerektiğini söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal