ABD, Vatandaşlarını Türkiye'ye Gitmemeleri Konusunda Uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını Türkiye'ye seyahat etmemeleri husunda uyardı. Uyarıda özellikle Suriye ve Irak sınırının riskli olduğu bildirildi.

15.02.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 15.02.2019-12:19) ABD, Vatandaşlarını Türkiye'ye Gitmemeleri Konusunda Uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye çapında seyahat riskini, 'seyahati tekrar gözden geçirin' manasına gelen 'seviye 3' olarak tespit etti.

Terör ve keyfi tutuklamalara karşı vatandaşların ikaz edildiği açıklamada bazı bölgelerde riskin daha çok olduğunun altı çizildi. Bu bölgelerin başında Suriye ve Irak hududuna yakın yerlerin geldiği bildirildi.

"OLASI SALDIRILAR PLANLANMAYA DEVAM EDİYOR"

"Terör grupları Türkiye'ye dönük muhtemel saldırılar planlamayı sürdürüyor" denilen açıklamada turistik yerlerin, toplu taşıma araçlarının, pazar ve alışveriş yerlerinin, yerel yönetim binalarının, ibadethanelerin, parkların, büyük spor etkinlikleri ve kültürel etkinliklerin, eğitim kurumlarının, havaalanlarının ve diğer kamuya açık yerlerin teröristler tarafından hedef alınabileceği bildirildi. Açıklamada teröristlerin daha önce bu yerleri hedef aldığı anımsatıldı.

Güvenlik ekiplerinin on binlerce kişiyi gözaltına aldığı bildirilen açıklamada bunlar içinde ABD vatandaşları da olduğu ve bu kişilerin terör örgütleriyle ilişkili olduklarının öne sürüldüğü bildirildi. Bu tutuklamaların birçok defa gizli tanıklar ve siyasi nedenlerle yapıldığı da kaydedildi.

ACİL YARDIM HİZMETİNDE SIKINTI YAŞANABİLECEĞİNİ DİLE GETİRDİLER

Uyarıda ABD vatandaşlarının Türkiye'den ayrılma yasağıyla karşı karşıya kalabildiği durumlar anımsatıldı ve Türkiye hükümeti tarafından açık bir biçimde onaylanmayan eylemlere katılmanın veya hükümeti eleştirmenin tutuklamayla neticelenebileceği doğrultusunda da uyarı yapıldı.

Amerika'nın Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde seyahat eden vatandaşlarına acil yardım hizmeti vermede de sıkıntı yaşayabileceğine dikkat çekildi. Türkiye'de görev yapan Amerikalı kamu personelinin bu illere görevlilerinin izni olmaksızın seyahat etmeleri daha önce yasaklanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal