ABD, Twitter Kavgası Büyüyor! Beyaz Saray'ın Paylaşımı Engellendi

ABD Başkanı Trump'ın Minneapolis'teki olaylar için "Yağma başladığında silahlar ateşlenir" tweetini şiddeti özendirdiği için gizleyen Twitter, Beyaz Saray'ın da aynı ifadeleri taşıyan paylaşımını gizledi. Bu gelişme ardından Beyaz Saray, teröristlerin tweetleri gizlemediği için tepki gösterdi.

29.05.2020-17:57 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-17:49) ABD, Twitter Kavgası Büyüyor! Beyaz Saray'ın Paylaşımı Engellendi

ABD ile Twitter arasındaki savaş  büyümeye başladı. Twitter ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yaşananlara Beyaz Saray'ın kurumsal hesabı da dahil oldu. Trump'ın Twitter tarafından gizlenen paylaşımı, Beyaz Saray'ın kurumsal sayfasından da paylaşıldı. Twitter, bu paylaşımı da şiddeti özendirdiği gerekçesiyle engelledi. 

Daha sonra Beyaz Saray bir paylaşım daha yaptı ve "Bu tweet, Twitter'ın şiddeti yüceltme ile ilgili kurallarını ihlal ediyor ama Twitter; teröristler, diktatörler ve yabancı propagandacılara bu platformu kötü niyetli bir şekilde kullanmalarına izin vermeye kararlıdır." ifadelerine yer verildi. 

"TWİTTER BİR YAYINCIDIR, PLATFORM DEĞİL"

Twitter'dan daha sonra yapılan paylaşımda Twitter CEO'su Jack Dorsey etiketlenerek, "Başkan şiddeti yüceltmedi. Şiddeti kınadı. Jack ve Twitter ön yargılıdır. Kötü niyetleri var. Twitter bir yayıncıdır, platform değil." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal