ABD Türkiye'ye Füze Satışına Onay Verdi

Pentagon, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Patriot hava ve füze savunma sisteminin Türkiye'ye tahmini toplam 3,5 milyar dolarlık bir yabancı askeri satışı onayladığını söyledi.

19.12.2018-09:22 - (Son Güncelleme: 19.12.2018-09:20) ABD Türkiye'ye Füze Satışına Onay Verdi

Pentagon, Salı günü yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Patriot hava ve füze savunma sisteminin Türkiye'ye tahmini toplam 3,5 milyar dolarlık bir yabancı askeri satışı onayladığını söyledi. Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'na göre, kurum, 80 Patriot MIM-104E Gelişmiş Füze (GEM-T), 60 PAC-3 Füze Segmenti Geliştirme (MSE) füzelerinin ve ilgili ekipmanların satışını onayladı. Alınan ekipmanlar içerisinde, radar setleri, nişan kontrol istasyonları, lansman istasyonları, haberleşme teçhizatı, test ekipmanları, menzil ve test programları ve destek ekipmanları bulunmakta.

Satışın onaylanmasının, Türkiye'nin hava savunmasına esneklik katacağının altı çizilen açıklamada, "Hava ve füze tehditleri ile saldırıları engelleme kabiliyetine sahip güvenli bir Türkiye, NATO ve Avrupa kıtasında barış ve istikrara giden bir yoldur." dendi.

Konuyla alakalı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi şöyle dedi:

"Önerilen bu satış, önemli bir NATO müttefikinin güvenliğini sağlayarak, müttefikleri ve ortakları hava ve füze tehditlerine karşı koruma amaçlarına yardım ederek ABD'nin dış politikası ve ulusal güvenliğine de katkı sağlayacaktır. Türkiye, hava ve füze savunma yeteneğini ileriye taşımak, toprak bütünlüğünü korumak ve bölgesel tehditleri geri savurmak için Patriotları kullanacak. Gerçekleştirilecek olan bu satış, Türk ordusunun, düşman saldırılarına karşı korunma ve Türkiye'nin sınırları içinde yer alan NATO Müttefiklerini koruma hedefli savunma yeteneklerini geliştirecektir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal