ABD Türkiye İçin Gözlem Noktaları Kuracak

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin tedirginliklerini gidermek için Suriye'nin kuzeyindeki birkaç bölgeye gözlem noktası inşa edeceklerini açıkladı.

22.11.2018-09:33 - (Son Güncelleme: 22.11.2018-09:29) ABD Türkiye İçin Gözlem Noktaları Kuracak

ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye'nin tedirginliklerini gidermek için Suriye'nin kuzeyindeki birkaç bölgeye gözlem noktası inşa edeceklerini açıkladı. ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD'nin, Suriye'nin kuzey sınırında birkaç yerde gözlem noktası kuracağını ifade etti. ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) gazetecilere açıklama yapan Mattis, "Türkiye bir NATO ortağıdır. Onların Esed rejiminden kaynaklı terör tehdidine yönelik kaygıları var." dedi.

Savunma Bakanı Mattis, Beşşar Esed'in Rusya ve İran'ın desteğini alarak ülkesinde katliam uyguladığını ve ülkeyi böldüğünü söyleyerek, "Türkiye'nin, Suriye sınırında yer alan bir NATO ülkesi olarak kaygılanması için birçok nedeni var. Bu kaygıların hepsini ciddiye alıyoruz. Suriye'nin kuzeyine bir kaç bölgede gözlem noktası kuruyoruz. Suriye'nin kuzey sınırı boyunca birkaç yerde gözlem noktaları kuracağız, çünkü en azından bizim faaliyet alanımızdan kaynaklı bir şey gördüğümüzde Türkiye’yi uyarmak istiyoruz. Bu konuda Türkiye ile yakın iş birliği içindeyiz. Türkiye ile bu konuyu yakından danışıyoruz. Türkiye'ye yönelik ortaya çıkabilecek her türlü tehdidi takip etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal