Pompeo'dan Açıklama! TikTok ABD'de Yasaklanıyor mu?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo açıklamasında, ABD'nin TikTok da dahil olmak üzere Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı düşündüğünü açıkladı.

07.07.2020-09:07 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:25) Pompeo'dan Açıklama! TikTok ABD'de Yasaklanıyor mu?

Pompeo, Fox News’le yaptığı röportajda "Bunu çok ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullandı.

Pompeo, kendisine yöneltilen ABD’nin Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını, özellikle de TikTok’u yasaklayıp yasaklamayacağı sorusuna verdiği yanıtta “Bu ilgilendiğimiz bir konu. Yalnızca Çin Komünist Partisi’nin eline özel bilgilerinizin geçmesini istiyorsanız uygulamalarını indirmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Pompeo'nun bu açıklamaları, ABD ve Çin arasında, ulusal güvenlik, ticaret ve teknoloji de dahil olmak üzere çeşitli alanlarda gerilimin arttığı bir dönemde geldi.

Pekin merkezli ByteDance'in uygulaması TikTok, ABD’li siyasetçiler tarafından ulusal güvenliği tehdit etmekle tekrar tekrar eleştirildi. ABD’li yetkililer, şirketin "Çin Komünist Partisi tarafından kontrol edilen istihbarat çalışmalarını desteklemeye ve iş birliği yapmaya zorlanabileceğini" iddia ediyor.

TikTok daha önce ByteDance'dan ayrı çalıştığını, veri merkezlerinin tamamen Çin dışında olduğunu ve bu verilerin hiçbirinin Çin yasalarına tabi olmadığını söylemişti. TikTok'a göre, ABD kullanıcı verileri ABD'de, Singapur'da bir yedekle depolanıyor. Şirket sözcüsü, mayıs ayında yaptığı açıklamada, ulusal güvenlik kaygılarının "temelsiz" olduğunu düşündüğünü dile getirmişti.

TikTok, ABD ve diğer batı ülkelerinde popülaritesini artırdı. Uygulama bu yılın ilk üç ayında 315 milyon kez indirildi.

ABD DONANMASINDA DAHA ÖNCE YASAKLAMIŞTI

ABD Donanması 2019 Aralık ayında Çin menşeili TikTok uygulamasının hükümet tarafından verilen telefonlara indirilmesinin yasaklandığını açıklamıştı.

Bu kararın verilme gerekçesinin de "ulusal güvenliğe tehdit" olduğu ifade edilmişti.

ABD yönetimi de TikTok'a  ulusal güvenlik soruşturması açmıştı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal