ABD Tehditleri İşe Yaramadı: Türkiyeyi Destekliyoruz

Eymen Asimi, "ABD’nin baskısına rağmen Türkiye’nin operasyonuna destek sağlamakta kararlıyız" açıklamasında bulundu.

17.12.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-11:32) ABD Tehditleri İşe Yaramadı: Türkiyeyi Destekliyoruz

Astana müzakerelerine katılan Suriye askeri muhalefet sözcüsü Eymen Asimi, Türkiye'nin Fırat Nehri'nin doğusundaki terör örgütü YPG/PKK'ya karşı gerçekleştireceği askeri operasyon hakkında, "ABD’nin baskısına rağmen Türkiye’nin operasyonuna destek sağlamakta kararlıyız" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusundaki terör grubuna karşı operasyon düzenleneceğinin sinyalini vermesinden sonra Suriye Ulusal Ordusu ismini alan ÖSO, yabancı medya gruplarına, "15 bin askerimiz ile harekâta hazırız" demişti. Bundan bir gün sonra, Astana zirvelerinde Suriye muhalif kesimi temsil eden Suriye askeri muhalefet sözcüsü Eymen Asimi de bir açıklama yaptı.

"PKK, SURİYE'DE SİYASİ ÇÖZÜME KARŞI BİR BARİKATTİR"

Asimi, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı gönderide, Türkiye'nin, Fırat Nehri'nin doğusunu işgal eden YPG/PKK'ya karşı düzenleyeceği askeri operasyonuna destek sağlamaya hazır olduklarını açıkladı. YPG/PKK'nın uluslararası güvenliğe karşı bir tehdit ve Suriye'de çözüme engel olduğunun altını çizen Asimi, uluslararası toplumu, Türkiye'nin ve Suriye askeri harekatını desteklemeye çağırdı.

"ABD DIŞİŞLERİ'NDEN TEHDİT TELEFONU"

Asimi, "Fırat Nehri'nin doğusunda gerçekleştirilecek askeri operasyon, Suriye’de güvenlik ve istikrar sağlayacak Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının devamıdır. Suriye'nin bütünlüğünü sağlayacak bir operasyondur" cümlelerini kullandı. Asimi, operasyon doğrultusunda sağladıkları destek nedeniyle ABD'li yetkililerden tehdit mesajları aldıklarını belirtti. Asimi, "ABD’den Türkiye'nin yanında Fırat'ın doğusunda gerçekleştirilecek harekâta katılmamamızı söyleyen telefonlar aldık. ABD’ye rağmen Türkiye’nin düzenleyeceği operasyona destek vermekte kararlıyız" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal