ABD, Taliban’ın Sözünü Tutacağına İnanıyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo perşembe günü Afganistan'daki şiddetin derhal azaltılmasını talep etti. Ayrıca Taliban’ın anlaşmadaki taahhütlerini yerine getireceğine inandığını kaydetti.

06.03.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-11:27)

Katar'da Taliban ile bir anlaşma imzalanmasından yalnızca birkaç gün sonra, Afgan hükümet güçlerine saldırı düzenleyen Taliban, ABD kuvvetlerinin çarşamba günü hava saldırısı gerçekleştirmesine neden oldu.

Ancak ABD, Taliban'ın önümüzdeki hafta anlaşma kapsamında olan Afgan hükümeti ile görüşmelere başlamasını umuyor.

Washington'da bir basın toplantısında konuşan Pompeo, "Son birkaç gün içinde Afganistan'ın bazı bölgelerinde şiddetin artması kabul edilemez. Barış sürecinin ilerleyebilmesi için şiddet derhal azaltılmalı.” İfadelerini kullandı.

Cumartesi günü Taliban'la yapılan anlaşma uyarınca, ABD 14 ay içinde tam bir geri çekilme hedefiyle birliklerini çekmeye başlayacak.

ABD'li yetkililer, Taliban'ı tüm üyelerini kontrol edebilecek organize bir ordudan daha çok ayaktakımı olarak niteledikleri Taliban’ın şiddetini azaltmaya çalıştılar.

Pompeo, “Üst düzey Taliban liderlerinin şiddeti azaltmak için gayretle çalıştığını gördük. Bu yüzden Taliban liderlerinin taahhütlerini yerine getirmeye çalıştıklarına hala inanıyoruz.” dedi.

Afgan içişleri bakanlığına göre, Taliban 24 saatlik bir süre zarfında dört sivil ve 11 Afgan askerinin ölümüyle sonuçlanan 30 saldırı gerçekleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal