ABD, Suriye'nin Kuzeyinde 600 Asker Bırakacak!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD askerlerini Suriye'nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin sürdüğünü vurgulayarak, "Günün sonunda orada 500-600 askerimiz olacak" dedi.

14.11.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-13:48)

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Asya turu kapsamında Güney Kore'ye giderken basın mensuplarına aktardığı açıklamada, ABD askerlerini Suriye'nin kuzeydoğusundan çıkarma sürecinin sürdüğünü vurgulayarak, "Günün sonunda orada 500-600 askerimiz olacak" dedi.

Mark Esper, Suriye'nin güneybatısında Irak ve Ürdün sınırında El Tanf üssünde konuşlanan 200 kadar askerin bu gruba katılıp katılmadığı yönündeki soruya, bahsettiği rakamın Suriye'nin kuzeydoğusu için olduğu cevabını sundu.

Bir soru üzerine, ABD'nin bölgede YPG/PKK'ya yardım etmeyi devam ettirdiğini vurgulayan ABD Savunma Bakanı, Suriye'deki ABD askerlerinin sayısının, özellikle Avrupalı müttefiklerin ülkedeki varlığını güçlendirmesi halinde değişebileceğini belirtti.

Esper, "İşler değişir. Sahadaki olaylar değişir. Örneğin, Avrupa'dan bize katılan ortaklarımız ve müttefiklerimiz olabilir. Sahada bize katılırlarsa, bu bize oradan daha çok ABD askerini çıkarma kabiliyeti tanıyabilir." cümlesine yer verdi.

ABD Savunma Bakanı Esper, yine bir soru üzerine, Türkiye'nin ABD ile Barış Pınarı Harekatı'nda ateşkes konusunda vardığı anlaşmaya genel anlamda uyuyor göründüğünü vurguladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal