ABD, Suriye'deki Hava Saldırılarını da Durduracak!

ABD'li bir görevli, ABD askerlerinin Suriye'den çıkma kararı ardından ülkesinin Suriye'deki hava saldırılarına da son vereceğini açıkladı.

20.12.2018-16:56 - (Son Güncelleme: 20.12.2018-17:31) ABD, Suriye'deki Hava Saldırılarını da Durduracak!

ABD'li bir görevli, ABD askerlerinin Suriye'den çekilme kararı ardından ülkesinin Suriye'deki hava saldırılarına da son vereceğini açıkladı.

ABD, SURİYE'DEN ÇEKİLİYOR

ABD'nin Suriye'den bütünüyle çekileceğini açıklayan Beyaz Saray'ın sonrasında, Başkan Donald Trump "Suriye'de kalmak için bir sebep kalmadı" biçiminde bir açıklama gerçekleştirdi. Son olarak Beyaz Saray, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeye başladığını açıkladı.

DEAŞ'A YÖNELİK HAVA SALDIRILARI SONA ERECEK

ABD'nin Suriye'den çekilme kararının sonrasında ABD'li görevlilerden bir açıklama daha geldi. Buna göre, ABD'nin Suriye'de DEAŞ'a dönük hava saldırılarını da bitirecek.

ÇEKİLME KARARININ PERDE ARKASI

ABD'li görevli, askeri güçlerin DEAŞ'a dönük son operasyonun son kısmının sona ermesi ile beraber bütünüyle çekilmeye başlayacağını açıkladı. Bütün askerlerin Suriye'den çekilmesinin 60 ile 100 gün arasında tamamlacağı belirtildi.

"ERDOĞAN - TRUMP ANLAŞMASININ SONUCU"

Öte taraftan, Reuters'a açıklamalar yapan ABD'li bir görevli, "Karar, Trump ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında Cuma günü yapılan telefon görüşmesinde alındı." açıklamasını yaptı. ABD'li görevli, "Gelişen her şey, o telefon görüşmesinde varılan anlaşmanın faaliyete geçirilmesidir" dedi.

Bu gelişmelerin öncesinde Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning'den "Şu an için bölgedeki partnerlerimizle ve onlar üstünden çalışmayı sürdürüyoruz" açıklaması geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal