ABD, Suriye'de Kalıcı Olmaya Çalışıyor

ABD Suriye'de müttefiki olarak görüğü terör örgütü YPG'nin kontrolündeki yerlerde askeri varlığını güçlendirmeye devam ediyor. ABD ordusu Temmuz 2017'den beri Suriye'de 5 yeni üs kurdu.

13.09.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-17:18) ABD, Suriye'de Kalıcı Olmaya Çalışıyor

ABD, Suriye'de dostu olarak tanımladığı terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki yerlerde yeni operasyonel noktalar ve üsler açarak askeri varlığını geliştiriyor. Suriye'deki güvenilir yerel kaynaklara göre, ABD, terör örgütü YPG/PKK'nın kontrol ettiği yerlerdeki askeri varlığını genişletiyor.

Ekim 2015'te başlayan üs açma faaliyetleri kapsamında Haseke'de 2 hava üssü yapan ABD, Rakka ve Münbiç'te de toplam 8 operasyonel askeri nokta kurmuştu. ABD, Temmuz 2017'den beri toplam 5 yeni üs ve operasyonel nokta daha açtı. Bunlardan 2'si Münbiç'te, Fırat Kalkanı unsurlarına yakın yerde inşa edildi. Rakka'nın kuzeyindeki Tel Abyad ilçe merkezinin güneybatısında 2 askeri nokta açtı.

ENERJİ SAHALARINA KONTROL

ABD, Irak hudutunda olan enerji zengini Deyrizor şehrinin YPG/PKK kontrolündeki bölümünde de bir üs inşası bitirdi. Deyrizor'un güneydoğusundaki Saban petrol ve gaz sahasının güneyinde, Yeşilköy olarak bilinen ve villa tarzı yapılardan meydana gelen yerleşimin kuzeybatısındaki arazide üs açtı.

Fırat Nehri'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki alan, Saban petrol ve gaz sahası ile Tanak rafinerisini ve Ömer petrol sahasının ana havzasının kuzeyine giden yolun birleşme noktasını kontrol ediyor.

PETROL VE DOĞAL GAZ SAHALARINA ÜS

Kaynaklar, Deyrizor'da inşa edilen üssün hem ülkenin en önemli petrol sahası Ömer'e hem de DEAŞ'ın şehirdeki son kalesi Heccin'e yakın bir yerde olduğuna dikkat çekiyor. DEAŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Sean Ryan, önceki gün Twitter sayfasından paylaştığı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusunda, Fırat Nehri'nin ortasından başlayarak, Suriye-Irak hudutu boyunca süren DEAŞ varlığını sonlandırmak için operasyona başladıklarını kaydetmişti.

Yaklaşık bir aydır devam eden üs çalışmaları çerçevesinde kargo uçaklarının inişi için pistler yapılacak. Bu şekilde bölgeye takviyeler, kara yerine havadan sevk edilebilecek. Kaynaklar, üssün yüksek güvenlik önlemleri ile yapıldığını, 4 tarafının keskin nişancılar ve zırhlı araçlarla korunduğunu bildiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal