ABD Suriye'de İran'a Saldırmaya Hazırlanıyor

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından eğitilen YPG/PKK'lılar, Suriye'de Fırat'ın batısında konuşlu İran destekli terörist gruplara ilişkin operasyon yapmak için harekete geçti.

17.05.2019-13:48 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-17:23)

Eli kanlı terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin Deyrizor şehrinde işgal ettiği ve kendisine ilişkin protestoların gerçekleştirildiği Şıheyl ilçesinde "DEAŞ ile mücadele" adı altında sözde operasyon başlatmış, geçtiğimiz gece ilçedeki 200 dönümlük bir araziyi yerle bir etmişti.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre, YPG/PKK bu şekilde, Deyrizor'un doğusunda asayişi sağlamasının ardından, şehrin batısında konuşlu İran destekli yabancı terörist gruplara saldırmayı düşünüyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri YPG/PKK'lılara, İran destekli terörist unsurlara ilişkin gerçekleştirilecek operasyon için Ayn İsa beldesi ile Ömer petrol sahasında üç ay kadar, seyyar köprü ve geçit intikalini de kapsayan eğitim verdi.

Bununla birlikte, örgütün bölgedeki Arap aşiretlerini İran destekli gruplara ilişkin operasyonda yanına çekmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

Irak sınırında bulunan ve Fırat nehrinin ikiye böldüğü Deyrizor'un doğusunda ABD destekli YPG/PKK, batısında ise Beşşar Esed rejimi ve müttefiği İran destekli yabancı terörist gruplar bulunuyor.

Deyrizor'da Arap halk, 25 Nisan tarihinden bu yana YPG/PKK karşıtı gösteriler gerçekleştiriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal