ABD Suriye Son Dakika: Pentagon'dan İlk Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamasından yaklaşık bir saat sonra Savunma Bakanı Mattis ve Genelkurmay Başkanı Dunford Pentagon’da gazetecilerin karşısına geçti.

14.04.2018-09:18 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-09:51) ABD Suriye Son Dakika: Pentagon'dan İlk Açıklama

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye karşı yaptığı operasyonuna ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'nda (PENTAGON) basın toplantısı düzenlendi. Pentagon'da yapılan basın toplantısında operasyonun ilk etabının sona erdiğini ve nokta atışı bir operasyon olduğu açıklaması yapıldı.

 ABD Savunma Bakanı James Mattis, şu an için yeni saldırı planlarının olmadığını açıkladı. Mattis “Esad rejiminin geçen sene verdiğimiz mesajı almadıkları anlaşılıyor. Şimdi biz ve müttefiklerimiz daha sert vurduk ve hep birlikte Esad’a ve onun katil generallerine yeni bir silahlı saldırı daha düzenlememeleri gerektiğine dair mesajımızı ilettik” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford yaptığı açıklamada, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırının sona erdiğini söyledi.

Mattis şunları söyledi:

Başkomutan olan Başkan Donald Trump anayasanın 2. Maddesi uyarınca ABD ulusal çıkarlarını savunmak için askeri güç kullanma yetkisine sahiptir. Suriye’de kötüleşen insani krizi durdurmak ve özellikle kimyasal silahların kullanımını engellemek özellikle ABD’nin ulusal çıkarıdır.

Geçen yıl rejimin sivillere karşı kimyasal silah kullanımına yanıt olarak kimyasal silahların gönderildiği askeri üssü hedef almıştık.

Bugün önceki saatlerde Başkan Donald Trump ABD ordusuna, müttefiklerimizle birlikte, Suriye rejiminin kimyasal silah araştırma-geliştirme-üretim kabiliyetlerini yok etme talimatı verdi.

Tüm medeni ulusları Suriye’deki iç savaşı bitirmek için acilen birlik olmaya ve Cenevre’deki barış sürecini desteklemeye davet etme zamanı gelmiştir.

Yakın zamandaki deneyimlere bağlı olarak önümüzdeki günlerde Esad rejimiyle birlikte hareket edenlerin bir dezenformasyon kampanyası başlatmasını beklemekteyiz.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal