ABD Suriye Saldırısı Sonrası Putin'den İlk Açıklama

ABD, İngiltere ve Fransa 3lü ittifakının Suriye'ye saldırısının ardından açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, saldırıyı en sert biçimde kınadıklarını vurgusu yaptı. Putin "Suriye'de yaşanan yeni gerilim, tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etkiye neden olacak" dedi.

14.04.2018-11:34 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-11:10) ABD Suriye Saldırısı Sonrası Putin'den İlk Açıklama

Saldırıyı terörle mücadele ön safta yer alan egemen bir devlete yönelik saldırganlık eylemi olarak nitelendiren Vladimir Putin, saldırının tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı etki yaratacağI özellikle vurguladı

'ABD GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEMLERİYLE SURİYE'DEKİ İNSANİ FELAKETİ DAHA DA DERİNLEŞTİRİYOR'

Vladimir Putin, "Rus ordusunun meşru hükümete terörle mücadelede destek verdiği Suriye'ye düzenlenen saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. ABD, eylemleriyle Suriye'deki insani felaketi çok daha fazla derinleştiriyor, sivil halka ızdıraplar yaşatıyor ve Suriye ile bölgede yeni bir sığınmacı dalgasını oluşmasına teşvik ediyor" açıklaması yaptı.

'BMGK'YI ABD VE MÜTTEFİKLERİNİ KINAMAK ÜZERE ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ'

 Suriye'de yaşanan yeni gerilimler, tüm uluslararası ilişkiler sistemi üzerinde yıkıcı birr etkiye sahip. Tarih, her şeyi yerli yerine koyacaktır ve halihazırda Washington'a eski Yugoslavya, Irak ve Libya'da yapılan katliamlar nedeniyle büyük bir sorumluluk yükledi" şeklinde ilave eden Vladimir Putin, BM Güvenlik Konseyi'ni ABD ve müttefiklerinin saldırgan eylemlerini kınamak için acil toplantıya çağırdıklarını vurguladı.

ABD SENERYOYU BAHANE OLARAK KULLANDI

Rusya Devlet Başkanı Putin'e göre Trump, Suriye'ye saldırabilmek için yine sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu bir bahane olarak kullandı.

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamalara şöyle devam etti: "ABD, Şayrat üssüne saldırdığında olduğu gibi, bu kez Şam kırsalındaki Duma ilçesinde sivil halka karşı zehirli madde kullanma senaryosunu bahane etti. Sözde saldırının yapıldığı yere giden Rus askeri uzmanların, klor veya başka zehirli madde kullanımına ilişkin bir ize rastlamadı. İlçe sakinlerinden hiç kimsenin, kimyasal saldırı düzenlendiğini doğrulamadı’ dedi

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal