ABD Suriye Saldırısı Sonrası Esad İlk Kez Ortaya Çıktı

Suriye lideri Beşar Esad, ABD liderliğindeki ittifak tarafından Suriye''de düzenlenen saldırı sonrası ilk defa görüntülendi iddiası geldi.

14.04.2018-09:38 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-11:33)

Suriye Devlet Başkanlığı hesabından sabaha karşı ABD, İngiltere ve Fransa'nın hava operasyonunun hemen sonrasında Esad'a ait bir görüntü yayınlandı. Görüntünün gerçekten bu sabah çekilip çekilmediği ise şüpheli görünüyor.

Suriye Devlet Başkanlığı’nın resmi twitter hesabından Esad’ın bu görüntüleri paylaşıldı. ‘Sabır sabahı’ başlığıyla tweetlenen videoda Esad’ın yalnız başına yürümesi ‘video kurgu mu?’ sorusunu sordurttu.

 Güvenlik görevlilerinin olmadığı ve Esad'ın tek başına yürüdüğü videoyu sosyal medyada 'algı operasyonu' olarak yorumlayanların sayısı az değil.

NELER YAŞANMIŞTI

ABD Başkanı Trump, "Saldırı emrini verdim" sözleriyle operasyonun duyurusunu yapmıştı. Pentagon, Duma'da kimyasal silah kullanıldığına dair kanıtların olduğunu ve de operasyonun tamamlandığı yönünde açıklamalar yapmıştı Rusya'nın Washington Büyükelçisi yaptığı açıklamada, "Daha önce böyle saldırılarının sonuçları olacaktır diye uyardık açıklamasını yapmıştı. İran ise Suriye rejimine yapılan operasyona "Operasyonu şiddetle kınıyoruz. Bölgesel sonuçları olacak" cevabını vermişti. NATO ise operasyona destek bildirisi yayınlamış ve saldırı sırasında 100'den fazla Tomahawk kullanıldı bilgisini vermişti. Suriye devlet televizyonundan yapılan haberlere göre hava savunma sistemlerinin 30 füzeden 10'unu havada imha ettiği bilgisini geçti. Rusya da Roketlerin çoğu havada imha edildiğini iddia etti. Trump yönetimi geçen yıl da Suriye'yi vurmuştu.

ABD,İNGİLTERE VE FRANSA ÖNCELİKLE ŞU HEDEFLERİ VURDU

Cumhuriyet Muhafız Tugayı - Şam

Hava savunma üssü - Jabal Qaseen Şam - Zeinab kışlası

Mezze askeri havaalanı

Ad Dumayr Hava Üssü

Bilimsel Araştırma - Jamraya Damascus

Büyük Genel 41 Özel Kuvvetler - Şam

Bilimsel Araştırma - Şam

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal