ABD Suriye Operasyonu Sonrası Fransa'dan Açıklama

Trump’ın ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını açıklanmasının ardından ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'ye hava harekatı yaptı. Harekata yönelik Fransa’dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

14.04.2018-11:03 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-11:42) ABD Suriye Operasyonu Sonrası Fransa'dan Açıklama

ABD, İngiltere ve Fransa 3lü ittifakının Suriye rejimine yönelik başlattığı hava harekatının ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de ABD ve İngiltere ile ortak gerçekleştirdikleri operasyon la ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Macron, Suriye’nin Doğu Guta bölgesindeki Duma ilçesine düzenlediği kimyasal saldırıdan dolayı artık “kırmızı çizginin aşıldığını” iletti.

Macron, kimyasal saldırının arkasında Esad rejiminin olduğunu vurgulayarak ABD ve İngiltere ile gerçekleştirdikleri saldırının Suriye rejimine ait kimyasal silah üretim tesisleri ile sınırlandırıldığını ifadelerini kullandı.

Suriye Gözlemevi ise, Şam'da bulunan Bilimsel Araştırma Tesisi'nin bombalandığı yönünde açıklamalar yaptı

KANADA BAŞBAKANI'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD, İngiltere ve Fransa 3lü ittifakının Esed rejimini hedef alarak başlattığı harekatları desteklediklerini açıkladı.

Trudeau, Suriye’ye karşı başlatılan hava harekatları sonrası yaptığı açıklamada, "Kanada, geçtiğimiz hafta Doğu Guta’da düzenlenmiş olan saldırıda kimyasal silah kullanımını en güçlü şartlarda kınamıştı. Kanada, ABD, İngiltere ve Fransa'nın, Esad rejiminin kendi halkına karşı kimyasal silahlarla saldırı başlatma imkanlarını bozmak amacı ile harekete geçme kararını destekliyor.’’ İfadelerini kullandı.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal