ABD Suriye İlişkileri! ABD Suriye'den Çekiliyor!

WSJ gazetesi, Amerikalı 2 bin askerinin Suriye’den geri çekilmesi durumunda Suriye'nin kuzeyinde düzenin kurulması için Araplardan oluşan bir güç kurmayı düşündüğünü yazdı.

17.04.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-10:34) ABD Suriye İlişkileri! ABD Suriye'den Çekiliyor!

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan güçlerinin yerine yerleştirmek için ve DEAŞ ile mücadelenin bitmesinin sonrasında ülkenin kuzeydoğusunun yeniden düzene kavuşmasına yardımcı olmak için Araplardan oluşan bir birlik kurmayı düşündüğünü duyurdu.

ARAP GÜCÜ KURMA PLANI

WSJ’nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Başkan Trump'ın kısa bir süre önce atadığı yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Mısır'ın istihbarat direktör vekili Abbas Kamil ile görüştüğünü açıkladı.

Toplantıda, Bolton'ın Mısır'ın bölgede bir Arap gücü oluşturma mücadelelerine destek olma ihtimalinin incelendiği ifade edildi.

SUUDİ ARABİSTAN, KATAR VE BAE İLE İLETİŞİM

Yetkililer, Amerika’nın Suriye'nin kuzeyinin yeniden düzen çalışmaları dahilinde Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi devletlerden finansman istediğini ve aynı zamanda Arap devletlerinden asker göndermelerini istemeye hazırlandığını belirtti.

Bir yetkili, "Mali destek ve daha geniş anlamda destek olmaları hususunda Suudi Arabistan, Katar ve BAE ile temasa geçildi" dedi. Düşünülen planın hayata geçirilmesinin önündeki engeller Başkan Trump, aybaşında Amerika’nın bölgede konuşlandırdığı yaklaşık 2 bin askerinin geri çekilme sürecinin hızlandırılması gerektiğini açıklamıştı. Lakin Amerika yönetimi içindeki birçok yetkili, askerlerin geri çekilmesinin bölgedeki Rusya ve İran etkisini artıracağından tedirgin oluyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal