ABD Suriye Hedefini Açıkladı

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Suriye'den belirlediğimiz üç hedefi başarmadan çıkmayacağız, açıklaması geldi

16.04.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-11:14) ABD Suriye Hedefini Açıkladı

ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, yaptığı Suriye açıklamasında "Suriye'den belirlediğimiz üç hedefi başarmadan çıkmayacağız’’ ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Haley ‘’Öncelikle kimyasal silah kullanımına izin veremeyiz ve bu işin durması için mücadele edeceğiz. IŞİD'in tamamen yenilmesi gerekiyor ve üçüncü hedef İran'ın bölgeye hakim olmadığından emin olmalıyız" dedi.

Haley, Amerikan CBS televizyonunda gündemle ilgili soruları yanıtladı.

ABD'nin Suriye Rejimi ile mevcut durumda kesinlikle doğrudan görüşme yapmayacağını belirten Haley, ABD'nin Suriye'de bulunan askeri varlığına yönelik de ''Hedef, Amerikan birliklerin eve dönmesi fakat Suriye'den üç şeyi başarmadan geri dönemeyeceğiz. Öncelikle kimyasal silah kullanımına izin veremeyiz ve bunun için mücadele edeceğiz. DEAŞ'ın tamamen yenilmesi gerekiyor son olarak ta İran'ın bölgeye hakim olmadığından kesin olarak emin olmalıyız'' diye konuştu.

RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLARA HAZIRLANIYORUZ

Haley, "ABD Rusya'ya karşı yeni yaptırımlara hazırlıyor. Rusya'ya yeni yaptırımların gerekçesi Suriye Rejimine destek vermesi" dedi.

TRUMP’A UYARI

Ayrıca bu gelişmelerin yanı sıra ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Joni Ernst, Trump’ı sert bir ifade ile uyardı. NBC’nin Meet the Press isimli programına konuk olan Ernst, “Ben Trump’ın bölgede askerlerle devam etmesinden dolayı rahatsızım Ancak o operasyona devam etmek istiyorsa, Kongre’yle beraber çalışmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal