ABD Suriye Elçisinden Türkiye Ziyareti

Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin 4-14 Aralık tarihleri arasında Türkiye'ye ve Ürdün'e seyahat edeceğini söyledi.

05.12.2018-09:45 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-09:41) ABD Suriye Elçisinden Türkiye Ziyareti

Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin 4-14 Aralık tarihleri arasında Türkiye'ye ve Ürdün'e seyahat edeceğini söyledi. Jeffrey’e, Levant işleri ve Suriye özel elçisi yardımcısı Joel Rayburn tarafından eşlik edecek. Bakanlık, "Türkiye'de, Büyükelçi, Türk liderleri ve diğer üst düzey yetkililerle Suriye'deki istikrar ve güvenliğin teşviki konusunu görüşmek üzere toplanacak." dedi.

Açıklamaya göre, Türk yetkililerle ABD ve Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ele almak ve Suriye krizine ilişkin karşılıklı çıkar sorunlarıyla ilgili ilerlemeye devam etmek için "Suriye Üzerine Üst Düzey Çalışma Grubu" yürütülecek. Bildiride, "Ürdün'de Büyükelçi Jeffrey, Suriye rejimi üzerindeki baskının sürdürülmesinin önemini vurgulamak ve UNSCR 2254 'te siyasi piyasanın ilerletilmesi için mümkün olan tüm çabaları teşvik etmek için Üst düzey Ürdün yetkilileriyle bir araya gelecek" dendi.

Jeffrey, Rukban kampının mültecileri için "insani ve tıbbi yardımlara istikrarlı ve engelsiz erişim sağlamanın ek yollarını" tartışacak. Suriye-Ürdün sınırındaki çölde yer alan kamp, Suriye'de devam etmekte olan çatışma nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 60.000 mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal