ABD Sözcüsü Nauert YPG'yi Koruyacaklarını ve İstediklerini Vereceklerini Söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suriye'de DEAŞ’ın sahip olduğu son bölgelere operasyonlar başlattıklarını ve DEAŞ’ın temizlenmesinin ardından bölgedeki güçlerin isteklerine cevap vereceğini belirtti.

01.05.2018-20:44 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-21:00) ABD Sözcüsü Nauert YPG'yi Koruyacaklarını ve İstediklerini Vereceklerini Söyledi

Sözcü Nauert, Suriye'de DEAŞ’a karşı gerçeklerştirdikleri operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Nauert, yaptığı açıklamada "ABD, Küresel Koalisyon, yerel müttefikler ve Demokratik Suriye Güçleri (DSG), DEAŞ’ın sahip olduğu son bölgelere operasyonlar başlatıyor" diye söyledi.

Savaşın zorlu geçeceğini ifade eden Sözcü Nauert, ABD'ye, koalisyona ve yerel güçlere (YPG) karşı bir saldırı olması halinde bu güçlerin savunulacağını öne çıkardı.

'SINIRLARIN DEAŞ’A KARŞI GÜVENLİ OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ'

"DEAŞ’ın Suriye'de toprak kontrol etmesinin ve halkı terörize etmesinin sonuna geliyoruz." yorumunda bulunan Sözcü Nauert, şu şekilde devam etti:

"NATO müttefikimiz Türkiye, ortaklarımız İsrail, Ürdün, Irak ve Lübnan'la beraber hareket ederek bu devletlerin sınırlarının DEAŞ’a karşı güvenli olmasını sağlayacağız. DEAŞ’tan tasfiye edilen bölgelerin istikrarı için bölgesel ortaklarımızdan daha fazla güç desteği, materyal ve kaynak desteği talep edeceğiz. Başkan'ın da (Donald Trump) Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la yaptığı toplantıda ifade ettiği gibi Suriye'de kalıcı ve güçlü ayak izimizi bırakacağız. Bu şekilde DEAŞ’tan tasfiye edilen bölgelerin (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Suriye rejimi ya da İranlı destekçileri tarafından sömürülmesine izin vermeyeceğiz"

'KÜRTLER, HIRİSTİYANLAR, TÜRKMENLER DE DAHİL TÜM SURİYELİLERİN İSTEKLERİNİN KARŞILANMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

Cenevre sürecinin tekrar başladığını öne çıkaran Sözcü Nauert, "ABD, gelecek politik anlaşmalarda Sünni Araplar, Kürtler, Hristiyanlar, Türkmenler ve diğer azınlıklar dahil olmak üzere bütün Suriyelilerin isteklerinin karşılanması için çalışacaktır"  ifadesini kullanarak YPG’ye pay vereceğinin sinyalini verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal