ABD Solunum Cihazlarını Rusya'ya İade Ediyor

Rusya’nın ABD'ye sattığı solunum cihazlarının arızalı olduğu ve hastaları öldürdüğü ortaya cikti. Bunun üzerine ABD hükümeti Rus Solunum cihazlarını iade etti.

13.05.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-12:26) ABD Solunum Cihazlarını Rusya'ya İade Ediyor

Rusya’nın ABD'ye sattığı solunum cihazlarının arızalı olduğu ve hastaları öldürdüğü ortaya cikti. Bunun üzerine ABD hükümeti Rus Solunum cihazlarını iade etti.

ABD, Rusya'dan coronavirüsle mücadele çerçevesinde aldıkları solunum cihazlarını geri göndereceğini duyurdu.

ABD Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) Sözcüsü Janet Montesi, Rusya'nın ABD'ye yolladığı solunum cihazlarının önceki gün Rusya'da yangın çıkan bir hastanede kullanılan cihazlarla aynı olduğundan dolayı bu cihazların iade edileceğini açıkladı.

Rusya ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, yollanan tıbbi malzemelerin incelendikten sonra ABD'ye gönderildiğini savundu.

YANGIN SOLUNUM CİHAZLARINDAN KAYNAKLANDI

ABD'nin "olağanüstü tedbirler" dolayısıyla solunum cihazlarını Rusya'ya geri yollayacağını kaydeden ABD'li yetkili, Moskova ve St.Petersburg'da bulunan hastanelerde 6 coronavirüs hastasının vefatına yol açan yangınların sebebinin solunum cihazlarındaki aksaklıklar olabileceğini ve bu kararı da bu yüzden aldıklarını dile getirdi.

RUSYA SOLUNUM CİHAZLARINI İNCELEMEYE ALMIŞTI

Rusya, coronavirüsle mücadele çerçevesinde nisan ayının başlarında ABD'ye tıbbi donanım yardımı yapmıştı. Rusya Federal Sağlık Denetleme Servisi (Roszdravnador), St.Petersburg ve Moskova'da bulunan iki hastanede patlak veren ve toplam 6 coronavirüslü hastanın yaşamını yitirdiği yangınlar dolayısıyla, kullanılan solunum cihazlarının kalitesini kontrol etmeye hazırlandığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal