ABD Sınırından Geçen Guatemalalı Bir Çocuk Daha Gözaltındayken Hayatını Kaybetti

ABD sınırını geçtiği için Teksas’ta bir göçmen merkezine götürülen 16 yaşındaki Guatemalalı bir erkek çocuğun gözaltındayken öldüğü açıklandı. Yalnızca altı ay içinde üç Guatemalalı çocuk bu şekilde yaşamını yitirdi.

02.05.2019-16:08 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-15:50)

 

ABD’li görevliler, tek başına yola çıkarak ABD’ye gelen çocuğun Salı günü hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fakat çocuğun ailesinin nerede olduğu, ABD’ye kaçak giriş yapıp yapmadığı ve ülkede ne kadardır bulunduğuna ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı. 

Çocuklar ve Aileler İdaresi’nin sözcüsü Evelyn Stauffer, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından 20 Nisan’da Teksas’taki barınağa gönderilen çocuğun bu sırada hastalığa ilşkin herhangi bir belirti göstermediğini bildirdi.

'ATEŞ, BAŞ AĞRISI VE TİTREME BELİRTİLERİ'

Yazılı bir açıklamada bulunan Stauffer, çocuktaki belirtilerin Mülteci Yerleştirme Bürosu’na ait söz konusu merkezdeyken fark edildiğini aktardı.

Transferden bir gün sonra, 21 Nisan’da günü çocuğun ‘ark edilir derecede rahatsızlandığını; ateş, baş ağrısı ve titreme nöbetleri geçirdiği bildirildi. Görevliler tarafından hastaneye sevk edilen çocuk, aynı gün taburcu edildi.

Fakat ertesi gün çocuğun hâlâ hasta olması dolayısıyla ambulansla bir çocuk hastanesi sevk edildi ve burada yoğun bakımda birkaç gün tedavi altında kaldı. 30 Nisan’da ise çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı.

Stauffer, ölüm sebebinin araştırıldığını belirtirken, çocuğun ailesine de bilgi verildiğini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal