ABD, Singapur'un Askeri Üslerini 15 Yıl Daha Kullanacak

ABD Başkanı Donald Trump ve Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Singapur'daki hava ve deniz üslerinin Amerikan güçlerince kullanımını sağlayan mutabakat zaptının 15 yıl daha uzatılmasını içeren anlaşmayı imzaladı.

24.09.2019-14:49 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-14:52)

ABD Başkanı Donald Trump ve Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Singapur'daki hava ve deniz üslerinin Amerikan güçleri tarafından kullanımını gerçekleştiren mutabakat zaptının 15 yıl daha uzatılmasını gerektiren anlaşmayı istedi.

"The Straits Times"da yayımlanan bir habere göre, ABD Başkanı Trump ve Singapur Başbakanı Lee, ABD'nin New York kentinde bir araya geldi. İki lider, ABD'nin Singapur'daki tesisleri kullanmasını sağlayan 1990 tarihli mutabakat zaptındaki değişikliği öngören anlaşmayı onayladı.

 Singapur'un Hava Ve Deniz Üsleri Amerikan Tarafından 2035'e Kadar Kullanılacak

İmzalanan anlaşmayla, Singapur'un hava ve deniz üsleri Amerikan güçlerince 2035'e kadar kullanılabilecek.Singapur Başbakanı Lee, imza töreninden önce gündeme getirilen duyuruya göre, ABD ve Singapur arasında savunma alanında yakın iş birliği bulunduğuna değinerek, ABD ile olan ilişkilerinden duyduğu sevinci aktardı.

ABD Başkanı Trump da ABD ve Singapur'un yakın dost olduklarını bildirerek, "Singapur ve Başbakan Lee ile olağanüstü bir ilişkimiz var." ifadesini kullandı.cümlesini dile getirdi. Gerçekleşen görüşmede yerel ve uluslarası konular da tartışıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal