ABD Savunma Bakanlığı Menbiç'in Esad Kontrolüne Geçtiğini Yalanladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Esed rejiminin Münbiç ilçesine girdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün "Suriye'nin psikolojik eylem içerisinde olduğunu biliyoruz." demişti.

28.12.2018-19:31 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-22:03)

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ve ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyondan Membiç ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Esed rejimine bağlı güçlerin, Münbiç ilçesine girdiğine yönelik haberlerin doğru olmadığı açıklandı.

DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, "Suriye'nin Münbiç ilçesinde askeri güç değişimine yönelik asılsız iddialara rağmen Koalisyon bu iddiaların doğruluğuna dair herhangi bir belirti görmedi. Tüm taraflara Münbiç'in bütünlüğüne ve vatandaşlarının güvenliğine saygı duyması çağrısında bulunuyoruz." sözlerine yer verildi.

Bu açıklama ile birlikte isminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi de, Esed rejimi güçlerinin Münbiç'e girdiğine yönelik haberler hakkında "Doğru değil." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Suriye'nin psikolojk eylem içerisinde olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal