ABD Savunma Bakanı Shanahan ABD'nin Orta Doğu'ya Asker Göndereceği İddialarını Yalanladı

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan, Orta Doğu'ya 10 bin asker sevk edecekleri iddialarının doğru olmadığını fakat ek kuvvet göndermelerinin olasılıklar dahilinde olduğunu belirtti

24.05.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-10:21)

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Vietnam Dışişleri Bakan Yardımcısı Pham Binh Minh ile düzenlenen görüşmesinden önce gazetecilerin sorularıa cevap verdi.

Shanahan, İran hakkında ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ile yakın temas içerisinde olduklarını fakat ABD medyasındaki bölgeye 5 ila 10 bin civarında asker gönderecekleri söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

Shanahan, "5 bin de denildi. Bu konuda birkaç yorumda bulunmak istiyorum. 10 bin ya da 5 bin gibi bir rakam yok. Bu iddialar doğru değil, bunlar gerçeği yansıtmıyor." ifadesinde bulundu.

Yeni gelişme ve tedbirler hakkında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile görüşeceğini ve birkaç brifing daha alacağını aktaran Shanahan, "Şu anda odaklandığımız konu Orta Doğu'da yeterli kuvvet koruma unsurlarına sahip olup olmadığımızdır. Bir değişiklik olduğunda size açıklama yapacağıma söz veriyorum." şeklinde konuştu.

'İRAN YANLIŞ HESAP YAPMAKTAN KAÇINMALI'  

ABD'nin bölgeye yığınak yaparak İran'ı provoke ettiği iddiasına ilişkin soruya Shanahan, şu şekilde cevap verdi:

"İran'ın yanlış hesap yapmasından kaçınmak istiyoruz. Bunların haklı yorumlar olduğunu düşünüyorum. İşimiz caydırıcılıktır. Bu, savaşla alakalı değil. Orta Doğu'da görevlerimiz var. Serbest dolaşımı sağlamak, Suriye ve Irak'ta terörle mücadele, El Kaide'nin Yemen'den arındırılması ve daha sonra da Ürdün ve İsrail'in korunması gibi."

 Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal