ABD Savunma Bakanı Esper Türk Generali Paylaştı

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, NATO kuvvetlerinin Afganistan'dan çekilmesine dair bir paylaşım yaptı. Esper, 'Biz NATO'yuz' etiketiyle yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin Afganistan Eğitim, Yardım ve Danışma Birliği Komutanı Tuğgeneral Şahin Iğdır’ın fotoğrafını kullandı.

02.03.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-10:00) ABD Savunma Bakanı Esper Türk Generali Paylaştı

Geçtiğimiz günlerde Taliban ile ABD arasında yapılan anlaşma sonucu, ABD kuvvetlerinin Afganistan'dan çekileceği belirtildi. ABD Savunma Bakanı Mark Esper konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Afganistan'ın geleceğinden umutlu olduğunu söyleyen Esper, "Taliban anlaşmalara uyarsa ABD kuvvetlerini koşullara bağlı bir şekilde azaltacaktır. Kuvvetlerimizi azaltırken ülkede ortaya çıkabilecek terör tehdidine saldırıda bulunma konusunda tereddüt etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

"BU SAVAŞA BİRLİKTE GİRDİK, BİRLİKTE ÇEKİLECEĞİZ"

Esper diğer bir paylaşımında ise ABD’nin ülkedeki ittifak kuvvetleri ile Afganistan’da görevli askerlerinin sayısını orantılı olarak azaltma konusunda yakından çalıştığını söyledi. Esper, "Bu savaşa birlikte girdiğimiz gibi buradan birlikte güçlerimizi azaltacağız ve nihayetinde birlikte çekileceğiz. Biz NATO’yuz." ifadesini kullandı.

FOTOĞRAFTA TÜRK GENERAL DETAYI

Esper'in yaptığı bu paylaşımda Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Eğitim, Yardım ve Danışma Birliği Komutanı Tuğgeneral Şahin Iğdır ile Kararlı Destek Operasyonu Komutanı Orgeneral Austin S. Miller'le el sıkışırken çekilmiş bir fotoğrafını kullanması ise dikkatlerden kaçmadı.

İDLİB'DE ABD YA DA NATO'DAN DESTEK GELMEDİ

Öten yandan, 18 yıldır NATO’ya destek olarak Afganistan’da asker bulunduran Türkiye’ye İdlib’de ABD ve NATO’dan somut bir destek gelmedi. Esper’in Tuğgeneral Iğdır’ın fotoğrafını 'Biz NATO’yuz' etiketiyle paylaşması ise dikkat çeken bir detay oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal