ABD Savunma Bakanı Esper Irak'ta

Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari, Bağdat'a sürpriz ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile görüştü. Ziyaretin Suriye'den çekilen ABD askerlerinin Irak'a gelmesinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

23.10.2019-12:29 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-12:21)
Irak Savunma Bakanı Necah eş-Şammari ile ABD Savunma Bakanı Mark Esper arasındaki görüşme, Bağdat'taki Savunma Bakanlığı binasında basına kapalı gerçekleştirildi. 

Görüşme sonrası Irak Savunma Bakanlığı Basın Ofisine açıklamalarda bulunan Esper, "Bağdat'a ziyaretim Irak'a mutlak destek verdiğimiz anlamı taşıyor" şeklinde konuştu.

Irak'ın egemenliğine saygı duyduklarını belirten Esper, demokrasi ve insan hakları başta olmak üzere diğer tüm alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesini istediklerini kaydetti.

Irak Savunma Bakanı Şammari de ABD ile güvenlik ve ekonomik alanda iş birliği içinde olduklarını kaydederek, "Irak'ta DEAŞ'ın yenilmesinde ABD güçlerinin önemli rolü söz konusuydu" diye konuştu.

ZİYARETİN ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ

Esper'in Bağdat ziyaretini, Suriye'den ayrılan ABD askerlerinin Irak'a gelmesinden iki gün sonra gerçekleştirmesi dikkati çekti. 

ABD Savunma Bakanı'nın Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakan Adil Abdulmehdi ile de görüşmesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal