ABD Savaş Gemileri Suriye'ye Doğru Yola Çıktı

ABD ordusu Harry Truman Uçak Gemisi Taarruz Grubunu Akdeniz’e sevk etme kararı aldı. Konvoya bir de Alman gemisi eşlik edecek.

10.04.2018-18:37 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-18:48) ABD Savaş Gemileri Suriye'ye Doğru Yola Çıktı

ABD Ordusu, Harry Truman Uçak Gemisi Taarruz Grubunu Akdeniz’e gönderiyor. Truman'a, Normandy kruvazörü, Arleigh Burke, Bulkeley, Forrest Sherman ve Farragut destroyerleri koruma sağlıyor. Ayrıca Alman Fırkateyni Hessen de gemilere eşlik edecek.

ABD BAŞKANI LATİN AMERİKA ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki gelişen olaylar sebebiyle bu hafta gerçekleştireceği ilk Latin Amerika gezisinin iptal etti. Trump'ın Suriye'de yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırı sebebiyle geziyi iptal ettiği ve yerine yardımcısı Mike Pence'in ziyareti yapacağı öğrenildi.

TRUMP, SURİYE'DEKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDECEK

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders "Başkanın isteği doğrultusunda onun yerine bu ziyareti Başkan Yardımcısı (Mike Pence) gerçekleştirecek. Başkan ABD'nin Suriye'ye vereceği cevabı denetlemek ve dünya genelindeki gelişmeleri izlemek amacıyla ABD'de kalacak" dedi.

"24-48 SAAT İÇİNDE BÜYÜK BİR KARAR ALACAĞIZ" DEMİŞTİ

Trump dün Beyaz Saray'daki tam teşekküllü kabine toplantısı öncesinde gazetecilere demeç vermiş ve Suriye'nin başkenti Şam'ın Duma kentinde kimyasal saldırı yapıldığı iddialarıyla alakalı durumu değerlendirdiğini, askerlerle görüşme halinde olduğunu söylemişti.

Trump "Durumu son derece yakından analiz ediyoruz, ordumuzla ve diğer kesimlerle görüşüyoruz ve önümüzdeki 24-48 saat içinde büyük kararlar alacağız" demişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal