ABD Saldırısında Rus Askerler de Öldü!

Suriye’de İran ve rejim kuvvetleri, en zengin petrol yataklarına sahip Deyrizor bölgesinde PKK/YPG güçlerine saldırı gerçekleştirdi. Terör örgütüne kalkan olan ABD uçakları rejim güçlerine havadan saldırdı.

09.02.2018-09:39 - (Son Güncelleme: 09.02.2018-09:34) ABD Saldırısında Rus Askerler de Öldü!

Suriye’de İran ve rejim kuvvetleri, en zengin petrol yataklarına sahip Deyrizor bölgesinde PKK/YPG güçlerine saldırı gerçekleştirdi. Terör örgütüne kalkan olan ABD uçakları rejim güçlerine havadan saldırdı. Saldırıda 100'ü aşkın ölü var. Ölenler içerisinde biri Albay rütbesinde 3 Rus askeri de mevcut.

Suriye’nin en zengin petrol yataklarına sahip Deyrizor bölgesinde PKK ve rejim güçleri arasında çatışma meydana geldi. Rejime bağlı birlikler, 7 Şubat Çarşamba gece yarısından sonra Deyrizor kuzeyi-Muhasen bölgesinde kurduğu portatif köprüler aracılığı ile Fırat Nehri'nin doğusuna geçti. Lazkiye-Hımeymim Rus askeri üssünden getirilen mobil köprüden aralarında İran destekli milislerin de bulunduğu 500 kişiden meydana gelen gücün ilerleyişi PKK tarafından gerçekleştirilen havan ve füze atışları ile engellendi. Rejim kanadından taciz atışlarına karşılık verilmesi ile taraflar arasında çatışma yaşandı.

ABD öncülüğünde kurulan koalisyon uçakları çatışmalara müdahelede bulunarak rejim ordusuna ait noktalara havadan saldırdı. Saldırıda 100’ü aşkın rejim askeri ile İran destekli Şii militan öldü. Bölge kaynakları ölenler içerisinde biri Albay rütbesinde 3 Rus askerinin de bulunduğu belirtiliyor. Fırat’ın karşısına geçen askerlerin beraberinde Rus tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının bulunduğu ifade ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal