ABD Rusya Suriye Meselesinden Kaynaklı Savaşmayacak!

ABD ve Rusya, son bir haftada Suriye meselesinden kaynaklı savaş pozisyonu almış ve tetikte bekliyorlardı. Ama işin aslında öyle olmadığı açığa çıktı.

13.04.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 13.04.2018-11:33) ABD Rusya Suriye Meselesinden Kaynaklı Savaşmayacak!

ABD ve Rusya'nın karşılıklı sıcak savaş söylemlerini yükselterek dünyayı tehlikeli bir sürece ittiği bu zamanlarda, geçtiğimiz Şubat ayında Washington'da düzenlenen gizli toplantının ayrıntıları ortaya çıktı. CIA Direktörü Mike Pompeo’nun gizlice planladığı toplantıya ABD ve Rus ajanları katıldı ve savaşmamayı öngören anlaşmanın temelini attılar.

İKİ ÜLKE SAVAŞMAMAK İÇİN ANLAŞTI

Duma'daki kimyasal gaz kullanımı sonrası Suriye'de Washington ve Moskova arasında savaş tamtamları yükselirken Şubat ayında gizlice gerçekleştirilen toplantılarda ABD ve Rusya 'savaşmama' kararı aldığı açığa çıktı.

POMPEO'DAN GİZLİ ADIM

Dışişleri bakanlığı için senatodan onay bekleyen CIA Direktörü Mike Pompeo çok gizli bir operasyon düzenleyerek ABD’ye girme yasakları bulunan Rusya’nın en önemli 3 KGB ajanının yöneticisini Washington’a getirtti.

UZUN SÜREN TOPLANTI

Ajanlarla, CIA’nın Langley’de bulunan yerinde uzun saatler süren toplantılar gerçekleştirili. Aslında bu operasyon ve toplantılar halktan saklanacaktı, ama senatoda Demokrat Partili Chuck Schumer olayı duyup bakan adayı Pomeo’ya sorunca toplantuya açığa çıkarmak zorunda kaldılar.

Gelen kişiler KGB’nin devamı olarak bilinen SVR’nin yöneticisi Sergey Narişkin, Rusya’nın iç istihbaratından sorumlu FSB’nin yöneticisi Aleksander Bartnikov ve Rusya’nın askeri istihbaratından sorumlu kişiydi.

SİYASİ ÇÖZÜM ARANACAK

Habertürk’ten Serdar’ın aktardığına göre, Bu konu o dönemde hiçbir medya kuruluşunda haber olmadı. Ajanlar âleminin insanlarını yakından tanıyan haber kaynakları, o zamanlarda CIA’daki toplantı gündeminin Suriye ve Ortadoğu olduğunu, özellikle Suriye’de ABD ve Rusya’nın tehlikelere açık biçimde karşı karşıya gelmeden siyasi bir çözüme nasıl ulaşabileceğinin temelinin atıldığını bildirdiler.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal