ABD: Rusya, Libya'daki 'Paralı Askerlere' Savaş Uçakları Gönderiyor

ABD ordusu Rusya'yı Rus paralı askerlerini desteklemek için Libya'ya savaş jetleri göndermekle suçladı.

27.05.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-17:34) ABD: Rusya, Libya'daki 'Paralı Askerlere' Savaş Uçakları Gönderiyor

ABD: Rusya, Libya'daki 'Paralı Askerlere' Savaş Uçakları Gönderiyor

 

ABD ordusu Rusya'yı Rus paralı askerlerini desteklemek için Libya'ya savaş jetleri göndermekle suçladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ABD Afrika Komutanlığı’nın (Africom) ortaya attığı iddialara yanıt gelmedi.

Mayıs ayının başlarında sızdırılan BM raporunda Libya’da faaliyet gösteren Wagnet Grubu’ndaki yüzlerce paralı askerlerde yer alıyordu. Rapora göre Rusya, darbeci Halife Hafter milislerine destek oluyor.

Rusya, Wagner paralı askerlerinin Libya’daki varlığını doğrulamıyor. Ancak Suriye, Doğu Ukrayna ve Orta Afrika Cumhuriyeti de dahil olmak üzere diğer sıcak noktalarda Wagner konuşlandırmaları hakkında Rus yetkililerden olmasa da birçok rapor yayınlandı.

Rus hükümeti Wagner Grubu’yla aralarında bir bağ olduğu iddialarını da reddediyor.

18 Mayıs'ta BM nezdinde meşru Trablus hükümetinin kuvvetleri, başkentin hemen güneyinde yer alan stratejik Vatiyye Hava Üssü’nü ele geçirmişti.

Ulusal Mütabakat Hükümeti'ne (GNA) göre, binden fazla Wagner savaşçısı, Rus nakliye uçaklarıyla bölgeden kaçtı. Ancak bu bilgiyi ne Hafter ne de Rusya kabul etti.

ABD Afrika Komutanlığı’nca salı günü yapılan açıklamada, "Moskova yakın tarihte orada faaliyet gösteren Rus devlet destekli özel askeri tarafı desteklemek için Libya'ya askeri savaş uçağı yerleştirdi" sözleri kullanıldı.

Yetkili, "Rus askeri uçaklarının, Hafter’i destekleyen Wagner Grubu’na yakın hava desteğinde bulunması bekleniyor" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal