ABD Rusya Açıklaması: Gürcistan'dan Çıkın

ABD Rusya arasında yeni kriz mi çıkıyor ? Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Rusya'yı, Gürcistan'da bulunan silahlı kuvvetlerini geri çekmeye davet ettiği bildirildi.

30.04.2018-16:47 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-16:43) ABD Rusya Açıklaması: Gürcistan'dan Çıkın

Amerika Birleşik Devletleri’nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Rusya'yı, Gürcistan'da bulunan silahlı kuvvetlerini geri çekmeye davet etti.

Wess Mitchell, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te devam eden ve bu yıl 3. kez düzenlenen NATO-Gürcistan Kamu Diplomasisi Forumu'nda bir konuşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek verdiğini belirten Wess Mitchell, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, Gürcistan'ın NATO üyesi olmasına ilişkin bildirgeyi desteklediğini kaydetti.

Wess Mitchell, "Başkan Trump, NATO'nun 2008 yılı Bükreş Zirvesi bildirgesini destekliyor ve NATO üyelerini bu yöne üstlendikleri yükümlülükleri yerine getirmeye çağırıyor." açıklaması yaptı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in de bu konuda Gürcistan'a somut destek verdiğini anımsatan Wess Mitchell, Gürcistan'ın NATO üyeliğinin Rusya veya herhangi üçüncü ülkeye bağlı olmadığını ayrıca bunun tamamen Gürcistan'ın kararı olduğunu altını çizerek vurguladı.

Wess Mitchell, "Kendi geleceğine sadece Gürcistan karar verebilir. Gürcistan'ın NATO üyeliği konusunda hiçbir ülkenin veto hakkı bulunmamaktadır." vurgusu yaptı

Rusya'nın, Gürcistan'ın toprakları içinde yer alan Abhazya ve Güney Osetya'yı sözde devletler olarak tanımasına değinen Wess Mitchell, Rus silahlı kuvvetlerinin Rusya-Gürcistan arasında 2008 yılında yaşanan savaş öncesindeki noktalara dönmesi gerektiği vurgusu yaptı.

Wess Mitchell, "Rusya'yı, silahlı kuvvetlerini çatışmadan önceki pozisyonlara çekmeye ve Gürcistan toprakları olarak kabul edilen Abhazya ve Güney Osetya'nın özgür devletler olarak tanımasını iptal etmeye ve bu bölgelere insani yardım sağlamaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal