ABD Polisi 13 Yaşında Otistik Bir Çocuğu Vurdu

Polis şiddeti nedeniyle gündemden düşmeyen ABD’de şimdi polisler, 13 yaşındaki otistik bir çocuğu vurdu.

09.09.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-16:31) ABD Polisi 13 Yaşında Otistik Bir Çocuğu Vurdu

ABD'nin Salt Lake City şehrinde polis ekipleri, kriz geçiren 13 yaşındaki otistik bir çocuğa ateş açarak 5 ayrı yerinden vurdu. Linden Cameron isimli çocuğun omzundan, ayak bileklerinden, bağırsağından ve idrar kesesinden vurulduğu açıklandı.

BİRDEN KRİZ GEÇİRDİ

İddiaya göre, 13 yaşındaki çocuğun annesi Golda Barton son 1 yılda ilk kez işe gitmek için evden çıkacağı sırada Asperger Sendromu bulunan oğlu Linden kriz geçirdi. Durumu sakinleştirmesi için polis ekiplerini çağıran anne Barton, "Onlara silahsız olduğunu, sadece sinirlendiğini ve çığlık atarak bağırmaya başladığını söyledim. O bir çocuk, sadece ilgi çekmeye çalışıyordu. Durumu nasıl idare edeceğini bilmiyordu." ifadelerini kullandı.

POLİSLER ATEŞ AÇTI

Anne Barton polislerin tutumuyla ilgili olarak, "Sadece gelip, olabilecek en az şekilde güç kullanarak durumu sakinleştirmeleri gerekiyordu" şeklinde konuşurken, bunun yerine iki polis memurunun ön kapıdan girdikten sonra çocuğuna yere yatması için bağırdığını ardından ateş açtıklarını söyledi.

POLİSLER TEHDİT OLUŞTURDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ

Anne Barton, "O küçük bir çocuk. Neden sadece ona müdahale etmediler? O bir bebek ve akli sorunların var." şeklinde konuştu.

Salt Lake City polisi ilk olarak akli dengesi bozuk bir çocuğun silahla etraftakileri tehdit ettiğini düşündüklerini ancak olay yerinde herhangi bir silah bulamadıklarını duyurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal