ABD Patriot İnadından Vazgeçmiyor

S-400’e ile alakalı yazılı bir ön şart sunmasa bile ABD hala bu konudaki ısrarını sürdürüyor.

05.01.2019-10:15 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-10:12) ABD Patriot İnadından Vazgeçmiyor

Amerika, Patriot hava savunma sistemiyle alakalı satış teklifini Ankara’ya sundu. 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot sistemlerinin Türkiye’ye satılması ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 19 Aralık tarihinde onaylamıştı. Ankara son karar için ABD’ye ilettiği talepte fiyat indirimi ve teknoloji transferi beklentisi de istemişti.

Fakat Türkiye’ye sunulan son teklif, Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan 3.5 milyar dolarlık paketin yazılı olarak iletilmesiyle kala kaldı. Metinde Türkiye’nin cazip fiyat ve teknoloji transferi talepleri ile ilgili herhangi bir öneri yapılmadı. ABD daha önce, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 alımına karşı F-35 satmayacağını belirtmişti. Önceki günkü teklifte S-400’e ile alakalı yazılı bir ön şarttan bahsedilmedi fakat ABD hala bu konudaki ısrarlılığını sürdürüyor.

 

S-400’DE GERİ ADIM ATILMAYACAK

Ankara, Patriot teklifini GENİŞ BİR değerlendirmenin ardından yanıtlayacak. ABD Patriot’lar için indirime git se bile Rus S-400 sistemlerinden çok daha pahalıya gelecek. Satışın gerçekleşmesinin ön koşulu olarak Rusya’dan S—400 alımlarının iptal edilmesine de Türkiye sıcak bakmıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal