ABD 'Ordumuz Hazır' Dedi Tehdit Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Washington’da yaptığı açıklamada, 12 Haziran günü Singapur'da Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim ile yapacağı görüşmeyi neden iptal ettiğine dair açıklama yaptı.

24.05.2018-21:48 - (Son Güncelleme: 24.05.2018-21:55)

ABD Başkanı Donald Trump iptal olan görüşmeye dair "12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanan zirveyi iptal etmeye karar verdim. Bunun, hem Kuzey Kore hem de dünya için büyük bir geri adım  olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.

'YAPICI YAKLAŞIRSA BEN HAZIRIM'

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim'in atacağı müspet adımları beklediğini belirten ABD lideri Donald Trump, "Kuzey ve Güneyi ile tüm Kore halkı bir arada barış, refah ve uyum  içinde yaşamayı hak ediyor. Bu parlak gelecek ancak nükleer silah tehdidi ortadan  kalktığında mümkün olabilir. Eğer Kim Jong-un yapıcı bir diyalog ile konuya  yaklaşmayı tercih ederse ve ne zaman bunu yaparsa ben (görüşmek için) bekliyorum.  Bu süre zarfında ise çok güçlü yaptırımlarımız ve maksimum baskı kampanyamız  devam edecektir’’ şeklinde konuştu.

Singapur toplantısının iptal edilmesinin sonrasında yeni bir zirveye de  açık kapı bırakan ABD lider Donald Trump, "Umarım Kuzey Kore ile her şey yoluna girecektir. Mevcut  zirvenin gerçekleşmesi veya zirvenin daha sonra yapılması da dahil bu arada her  şey olabilir’’ değerlendirmesini yaptı.

'ORDUMUZ HAZIR'

Kuzey Kore ile ilişkilerinin yolunda gitmemesi halinde ise hem ABD, hem de Güney Kore ve Japonya'nın askeri olarak hazır olacağına vurgu yapan ABD Başkanı Donald Trump,  şu ifadeleri kullandı:

"(ABD Savunma Bakanı) General Mattis ve genelkurmay başkanı ile  görüştüm, eğer gerekirse ordumuz hazırdır. Güney Kore ve Japonya ile de görüştüm,  eğer Kuzey Kore aptalca veya pervasız adımlar atacak olursa onlar da hazırlar ve  (askeri bir operasyondan kaynaklı) ortaya çıkacak finansal yükün çoğunu  karşılamaya da istekliler."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal