ABD Öncülüğündeki Koalisyon Camiye Saldırdı

DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü tarafından Suriye'nin Deyrizor bölgesine bağlı Şefafiye beldesinde bir caminin vurulduğu bildirildi.

18.01.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-08:59) ABD Öncülüğündeki Koalisyon Camiye Saldırdı

DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü tarafından Suriye'nin Deyrizor bölgesine bağlı Şefafiye beldesinde bir caminin vurulduğu bildirildi.

DEAŞ karşıtı Birleşik Görev Gücü yaptığı açıklamada "17 Ocak 2018'de Suriye'de Şefafiye bölgesinde DEAŞ'ın bir camideki kontrol ve komuta tesisi koalisyonun güdümlü saldırısı ile vuruldu." ifadesi aktarıldı.

DEAŞ'ın saldırı yasağı bulunan yapıları kullanarak buralara saldırı gerçekleştirdiği öne sürülen açıklamada, "Bu saldırıda Suriyeli ortaklarımıza tehdit olan teröristler etkisiz hale getirildi ve DEAŞ'ın diğer bir ölümcül operasyonel kapasitesi daha savaş alanından kaldırılmış oldu." sözleri kullanıldı.

SİVİL YAPILAR TEDİRGİN

Koalisyon geçtiğimiz ay Heccin bölgesinde bir camiyi ve bir hastaneye saldırılar güzenledi. Düzenlenen saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.

Koalisyonun Ekim ayında Deyrizor bölgesinde birçok camiye karşı düzenlediği saldırılarda onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar koalisyonun 22 Ekim'de Heccin ilçesinde saldırdığı Zeviye Camisi'nde 7 sivilin yaşamlarını kaybettiğini açıkladı.

Kaynaklar, koalisyon güçlerinin DEAŞ ve YPG/PKK'nın çatıştığı Heccin'de 21 Ekim tarihinde de bir Kur'an kursuna hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve bu saldırıda da 6 sivilin öldüğünü bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal