ABD Medyası, Türkiye'nin Akdeniz'deki Varlığını Yorumladı

ABD medyasının haber kaynağında yer alan habere göre, bölgede denizcilik programı başlatan Ankara'nın hamlelerinin beklenmesi gereken bir hal olduğu ifade edildi.

03.08.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-13:42) ABD Medyası, Türkiye'nin Akdeniz'deki Varlığını Yorumladı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasal varlığı Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) rahatsızlık verirken, Mısır da gerilime katıldı.

Darbeci Sisi idaresinin Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamada, Türkiye'nin son yayınladığı Navtex'in, 'Kahire'nin Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) olarak nitelediği alanı ihlal ettiği' öne sürüldü.

The Wall Street Journal gazetesi, Ankara'nın alandaki varlığıyla ilgili bir yazı paylaştı.

Yazıda, Doğu Akdeniz'de doğal gaz zenginlikleriyle ilgili çekişmenin, oldukça rakibin deniz ifadelerini tetiklediği, bölgenin ana kuvvetlerini çatışmaya doğru sürüklediği fikri paylaşıldı.

Bir yanda Yunanistan, GKRY, İsrail ve Mısır'ın olduğu, öbür yanda da Doğu Akdeniz'in en geniş ekonomisi Türkiye'nin olduğu belirtildi. Türkiye'nin, bölgesel yalıtımını kırdığı belirtildi.

TÜRKİYE DENİZCİLİK PROGRAMINI BAŞLATTI

Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki enerji denkleminin dışına sürüklemeye uğraşan girişimlere dikkat çekilerek, 'Hiç kimse Türkiye'nin hiçbir şey yapmamasını bekleyemez. Bu yüzden Türkiye denizcilik programını başlattı.' denildi.

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hemen hemen 1800 kilometre uzunluğunda sınırının olduğuna işaret eden Türk görevliler, bölgede Ankara'yı denkleme almayan enerji projelerinin başarısızlığa mahkum olduğunun altını çiziyor.

Ankara, her fırsatta önceliğinin anlaşma olduğunu yüksek sesle ifade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal