ABD Medyası ABD'nin En Büyük Düşmanını Açıkladı

ABD'de yayınlanan askeri stratejisi dergisi National Interest (NI), ABD'nin en büyük düşmanını duyurdu. Analiz makalesinde ABD'nin baş düşmanının Rusya ve Çin’in olmadığını asıl düşmanın ekonomik borçlar olduğu söylendi.

01.05.2018-22:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-22:05) ABD Medyası ABD'nin En Büyük Düşmanını Açıkladı

NI'ya göre ABD, temerrüde giderek daha fazla yaklaşıyor. ABD Kongresi'nin bütçeden sorumlu biriminin verileri, ABD'nin borç yükü GSYİH'nin yüzde 1.6'sına, federal gelirlerinse yüzde 9.4'üne denk ediyor. NI uzmanlarının görüşüne göre 2022 senesinde bu rakamlar, en iyi ihtimalle sırasıyla yüzde 2.7 ve 16'ya kadar çıkacak.

Son dönemlerdeki gelişmeler ışığında borç yükünün federal gelirin yüzde 20'sine aşacağını düşünen uzmanlar, ABD vatandaşlarının ödeyeceği vergilerin 1/5'inin devlet borcunun ödenmesi için kullanılabileceğine vurgu yaptı.

NI'ya göre mevcut pozisyondan çıkış için ABD’nin önünde iki alternatif var. Washington, ya zorunlu harcamalarda kısıtlamaya gidecek ya da vergileri artıracak. Fakat bu iki çözüm yolu da, Kongre tarafından engellenmiş durumda olduğunu belirtti.

'ABD'NİN ÇIKIŞ YOLU BORCU YENİDEN YAPILANDIRMAK'

NI’ya göre ABD için olası çıkış yolu, ABD tahvillerin yaklaşık 1.2 trilyon dolarını elinde bulunduran Çinli ve Japon kreditörlerin yardımını alarak borcu yeniden yapılandırmak yoluna gidecek.

Mart 2018 yılında ABD'nin devlet borcu 21 trilyon dolarla tarihin en yüksek noktasını görmüştü. ABD'nin devlet borcu, eski Başkan Barack Obama sürecinin 2'ye katlanmış durumdaydı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal