ABD Liderliğindeki Koalisyon Susa Köyü'nü Vurdu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi Deir Ez-Zor vilayetindeki hava saldırılarının ardından sivilleri öldürmekle suçladı.

24.10.2018-15:40 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-15:37) ABD Liderliğindeki Koalisyon Susa Köyü'nü Vurdu

Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM'ye gönderdiği bir mektupta ABD tarafından yönetilen ve uluslararası hukuka aykırı koalisyonu Deir Ez-Zor vilayetindeki hava saldırılarının ardından sivilleri öldürmekle suçladı. Suriyeli haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, ABD tarafından yönetilen uluslararası koalisyon, Suriye'nin Deir Ez-Zor ilindeki El-Sousse köyünde bir sivil hava saldırısı başlattı. Ajansın bildirdiğine göre, "terör örgütü Daeş ile mücadeleyi gerekçe gösteren koalisyon, El-Sousse köyünde ve Deir Ez-Zor eyaletinin güneydoğusunda yer alan yerleşim bölgesinde bir dizi bombalama gerçekleştirdi." SANA'ya göre, hava saldırıları yerel bir sakininin evini tahrip edip ölüm ve yaralanmaya neden oldu. Fakat ölü ve yaralılar hakkında kesin bir sayı bildirilmedi.

Temmuz ayının başlarında ABD liderliğindeki bir koalisyon savaş uçağı, Deir ez-Zor'da iki yerleşim yerine saldırdı, 30'u aşkın sivili öldürdü ve düzinelerce insan yaralandı, koalisyon uçaklarının bir başka türü ise güneydoğu kesiminde yer alan al-Sousa kasabasından kaçan bir grup sivili vurdu.

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin birçoğu Şam'dan izin almadan, 2014 yılında Suriye'de faaliyet gösteren DAEŞ'e karşı kampanya başlatmıştı. Koalisyonun Suriye'deki faaliyetleri Cumhurbaşkanı Beşar Esad hükümetinin veya BM Güvenlik Konseyi'nin yetkilendirmesine izin vermiyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal