ABD - Kuzey Kore Müzakereleri Tekrardan Başlıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile Güney ile Kuzey Kore arasındaki silahsızlandırılmış bölgede bir araya geldi ve durdurulan nükleer görüşmeleri tekrardan başlatmayı kabul etti

01.07.2019-12:44 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-15:31)

Donald Trump Kuzey ile Güney Kore arasındaki sınırın Kuzey Kore tarafına geçerek, bu ülke topraklarına adım atan ilk ABD başkanı oldu.

Hazırlıkları Trump'ın Twitter'da yaptığı açıklamayla aniden başlayan görüşme iki lider arasındaki ilişkinin yakınlığını ortaya çıkarıyor.

Fkat Trump ve Kim, en son Şubat ayında Vietnam'daki görüşmelerinin sonuçsuz kalmasından bu zamana anlaşmazlıklarını gidermiş değiller.

Bir seneden biraz uzun bir süre içinde üçüncü kez bir araya gelen Trump ve Kim'in görüşmesi bir saate yakın sürdü. İki lider görüşmeden sonra barışa dair umutlarını aktardı.

Görüşmenin düzenlendiği silahsızlandırılmış bölge, Soğuk Savaş döneminin cephelerinden birini oluşturuyordu. Bölgenin varlığı aynı zamanda Güney ile Kuzey Kore arasında teknik olarak hâlâ devam eden savaşın bir sembolü.

TRUMP'TAN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA  

Trump görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Çok ama çok iyi bir görüşme yaptık. Ne olabileceğini göreceğiz" ifadesinde bulundu.

Trump her iki tarafın da Kuzey Kore'nin nükler silahlardan vazgeçmesi için yapılan fakat askıya alınan müzakereleri ilerletmek için ekip kuracağını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal