ABD: Kontrol Değil İşbirliği İstiyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Singapur'da düzenlenen Asean zirvesinde Çin'i hedef göstererek "Hint-Pasifik bölgesinde yayılmacılığa ve saldırganlığa yer olmadığı konusunda hepimiz aynı fikirleri paylaşıyoruz." dedi.

15.11.2018-15:13 - (Son Güncelleme: 15.11.2018-15:05) ABD: Kontrol Değil İşbirliği İstiyoruz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Singapur'da düzenlenen Asean zirvesinde Çin'i hedef göstererek "Hint-Pasifik bölgesinde yayılmacılığa ve saldırganlığa yer olmadığı konusunda hepimiz aynı fikirleri paylaşıyoruz." dedi ve ABD'nin bölgede kontrol değil, ortaklık istediğini belirtti. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Asean zirvesinde sırasında gerçekleştirdiği konuşmada Çin'in bölgede artan nüfusunu 'yayılmacı ve saldırgan' olarak gösterdi. Yaklaşan G20 zirvesinden önce yaptığı açıklamada Pence, ABD'nin bölgedeki hareketinin Çin'in aksine işbirliğine dayalı olduğunu belirtti ve "ABD, yaptığı her şeyde kontrol değil, işbirliği aramaktadır. Asean'ın stratejik ortağımız olmasından gurur duyuyoruz" açıklamasını yaptı.

GÜÇ KAZANMA ÇABASI
ABD, Asean ülkelerinin desteğini alarak Çin ile sürmekte olan ticaret savaşında avantaj elde etmek istiyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan konuşmaya ve iki ülke arasında üst düzey ticari toplantıların tekrardan başladığına dair haberlere rağmen, Pence'in açıklaması, ABD'nin Pekin yönetiminin bölgedeki yükselen etkisine karşı düzenlediği 'en büyük saldırı' olarak gösteriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal